x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oana Marinescu şi-a dat demisia din funcţia de director general de diplomaţie publică al MAE

Oana Marinescu şi-a dat demisia din funcţia de director general de diplomaţie publică al MAE

11 Iun 2010   •   00:00
Oana Marinescu şi-a dat demisia din funcţia de director general de diplomaţie publică al MAE
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Oana Marinescu şi-a dat demisia, vineri, din funcţia de director general pentru diplomaţie publică din cadrul MAE, ea anunţând că va reveni în sectorul privat în domeniul consultanţei şi al formării profesionale.



"Experienţa mea în MAE a fost extraordinar de bogată şi m-a făcut să mă dezvolt atât profesional, cât şi uman. Le mulţumesc public colegilor mei pentru modul în care au colaborat cu mine. Cred însă că după aproape cinci ani de activitate în funcţii de conducere în administraţia publică a venit momentul să încep o nouă etapă profesională şi personală. Voi lucra pe cont propriu, în consultanţă şi formare profesională şi voi încerca să sprijin dezvoltarea de proiecte de interes public, care pot fi derulate de societatea civilă, de mediul de afaceri şi de alt tip de organizaţii. Cred că avem nevoie, ca societate, de asumarea unor responsabilităţi comune şi de promovarea unor proiecte în care să se implice în egală măsură actori publici şi privaţi. Cred că ar fi bine ca multe din problemele cu care ne confruntăm ca societate să ne unească în jurul unor idei şi proiecte şi nu să ne despartă. Aşa cum, ca purtător de cuvânt al Guvernului şi ca director general în MAE, am încercat să deschid instituţiile publice către mediul privat şi presă, la fel îmi doresc acum să dezvolt proiecte de responsabilitate socială, care să permită colaborarea unor actori cât mai diverşi, iar beneficiile să fie în interesul comunităţii", a declarat Oana Marinescu.

Ea a menţionat că, în perioada imediat următoare, doreşte să se concentreze asupra celor două cărţi la care lucrează, una dintre ele valorificând experienţa sa în domeniul comunicării publice, în sensul prezentării unor modele de acţiune pentru instituţii. "Îmi doresc de asemenea să găsesc sprijinul pentru a crea un think-tank în domeniul diplomaţiei publice şi culturale, care să contribuie la promovarea externă a României", a mai spus Oana Marinescu.

Demisia Oanei Marinescu are loc la câteva luni după ce fostul purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, Lucian Rosenfeld, s-a retras din funcţie, de la acea dată MAE neavând purtător de cuvânt.

×
Subiecte în articol: observator