x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Obreja, la DNA: "Sunt vinovat că am făcut un lucru bun şi că am adus o gală în România"

Obreja, la DNA: "Sunt vinovat că am făcut un lucru bun şi că am adus o gală în România"

12 Noi 2012   •   11:06
Obreja, la DNA: "Sunt vinovat că am făcut un lucru bun şi că am adus o gală în România"
Sursa foto: Intact Images

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, organizatorul Galei 'Campion pentru România', la care a boxat Lucian Bute în iulie 2011, s-a prezentat luni dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru audieri.

''Ce o să mă întrebe asta o să le spun, e o obligaţie. Decât să vină dânşii până în Canada am venit eu până aici'', a spus Obreja, la intrarea în sediul DNA.

Întrebat dacă este vinovat de ceva în ceea ce priveşte organizarea Galei Bute oficialul FRB a precizat că s-ar putea face vinovat ''doar de faptul că a adus o gală în România''.

''Doar de faptul că am făcut un lucru bun şi că am adus o gală în România. E păcat că se întâmplă aşa, dar rămâne să vedem cum se va finaliza toată povestea. Eu nu am nicio emoţie. Vă spun că toţi cei doi, care nu-şi recunosc astăzi semnătura, de la Biroul Federal, ţopăiau de bucurie că aducem meciul lui Bute în România. Ori ca să spui acum că nu-ţi aduci aminte...Să le dea un extemporal, să-i întrebe ce-şi amintesc din ultimele 20 de şedinţe ale Federaţiei'', a arătat acesta.

Patru membri ai Biroului Federal al Federaţiei Române de Box (FRB) - Titi Tudor, fost antrenor al lotului naţional de box, Marian Simion, fost pugilist, Fănel Trandafir, vicepreşedintele FRB, şi Adrian Lăcătuş, antrenorul lotului feminin de box - s-au prezentat, la 30 octombrie, la DNA, pentru a fi audiaţi în dosarul privind organizarea, la Bucureşti, a Galei 'Campion pentru România', la care a boxat Lucian Bute în iulie 2011.

DNA efectuează cercetări privind posibile fapte de corupţie la sesizarea Departamentului de Lupta Antifraudă (DLAF). DNA a confirmat că a primit sesizarea DLAF având ca obiect un contract intitulat ''promovarea României ca destinaţie turistică şi a bradului turistic naţional, cu prilejul desfăşurării Galei internaţionale de box profesionist''. (agerpres)

×