x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator – România in 5 minute

Observator – România in 5 minute

20 Apr 2007   •   00:00
12:48 - INTARZIERE
APLICAŢIE. Două nave militare şi-au amânat tragerile pe mare programate, din cauza unui vas comercial care intrase în zona de siguranţă.
ALBA. Un bărbat a descoperit în tavanul unui imobil pe care îl renova un pistol şi cartuşe vechi, ascunse acolo după al doilea război mondial.

IAşI. Un locuitor din comuna Miroslava a descoperit un zăcământ de gaze naturale în timp ce săpa o fântână în curtea casei. Iniţial, s-a crezut că este vorba de o conductă spartă, dar experţii veniţi la faţa locului au confirmat că e vorba de o acumulare de gaz metan. Autorităţile au astupat definitiv groapa.
CEAUşESCU. Instanţa supremă a încheiat procesul în care fiul familiei Ceauşescu, Valentin, a cerut să i se restituie toate bunurile confiscate în decembrie 1989 invocând că acuzaţiile penale formulate după Revoluţie împotriva sa s-au dovedit a fi nefondate. Judecătorii urmează să ia o decizie.

TĂRGU-MUREş - Striptease în sala de clasă
O elevă de la Liceul Agricol Târgu-Mureş riscă să fie exmatriculată după ce a apărut făcând striptease într-un film care a circulat pe internet, transmite Mediafax. Imaginile au fost filmate chiar într-o sală de curs şi o arată pe adolescentă cum se dezbracă şi se mângâie în zonele intime. La nivelul unităţii de învăţământ a fost constituită o comisie care va face verificări şi va dispune măsuri în funcţie de gravitatea faptelor.

CSM - Discuţie secretă cu procurorul general
În timp ce în Parlament se dezbătea ieri de zor suspendarea preşedintelui, procurorul general Laura Kovesi (foto) a participat la şedinţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). În afara momentelor de deliberare, membrii Consiliului au mai avut nevoie de un moment secret. Acesta a durat peste 30 de minute şi a fost rezervat unei "discuţii secrete" cu doamna procuror general. La plecare, Laura Kovesi a refuzat să dezvăluie despre ce anume a fost vorba: "Am discutat despre reforma justiţiei!". Tăcerea au păstrat-o şi ceilalţi membri CSM. (V. Fotache)

RUTIER - Fără controalele de rutină pe şosele
şeful Poliţiei Române, chestorul Dan Valentin Fătuloiu, le-a cerut agenţilor de circulaţie să nu mai efectueze controale de rutină în trafic. El le-a spus acestora să oprească maşinile aflate în trafic doar în cazul în care observă încălcarea regulilor de circulaţie. De asemenea, pentru a verifica modul în care poliţiştii îşi fac datoria, Fătuloiu a dispus acţiuni de monitorizare în trafic.

DREPTURI DEPLINE - Miniştri români, la Consiliul JAI
Miniştrii români de Justiţie şi Afaceri Interne, Tudor Chiuariu şi, respectiv, Cristian David, participă la reuniunea Consiliului JAI ce a început ieri la Luxemburg. Vor fi discutate probleme legate de sistemul informatic privind vizele, Europol, combaterea migraţiei ilegale. Un alt subiect important este propunerea de simplificare a aplicării hotărârilor judecătoreşti obţinute în alte state membre UE. (V.F.)

ACŢIUNE - Captură de ţigări contrafăcute
Poliţiştii bucureşteni au descoperit într-un complex comercial din Capitală şi într-un depozit din judeţul Ilfov peste 500.000 de pachete de ţigări contrafăcute. Potrivit anchetatorilor, de la fabrica ilegală de ţigări "Carpaţi", aflată în judeţul Mureş, se aprovizionau mai mulţi agenţi economici din ţară. Evaluate la preţul pieţii, ţigările confiscate valorau peste 1,1 milioane de lei.

APEL - Copiii hipoacuzici, fără ajutor
Copiii de la Centrul şcolar nr. 3, şcoala specială pentru copii şi tineri cu dizabilităţi, hipoacuzici, din Sectorul 2 al Capitalei, se pot mândri cu multe medalii de aur, argint şi bronz obţinute la Jocurile Naţionale ale Surzilor organizate în fiecare an. Ei riscă însă acum să nu mai poată participa la competiţiile sportive din lipsa banilor pentru echipamente, medicamente, cazare şi transport. Cei care pot oferi un ajutor sunt rugaţi să sune la 021.321.38.20

PLÂNGERE PENALĂ - şeful DNA, reclamat la Parchetul General
Preşedintele PC, Dan Voiculescu, prin avocatul său, a depus la Parchetul instanţei supreme o plângere penală împotriva şefului procurorilor anticorupţie, Daniel Morar. Voiculescu acuză că Morar ar fi făcut un gest de poliţie politică atunci când a cerut SRI-ului date despre legăturile personale ale sale şi ale fiicei sale, Camelia Voiculescu. (Violeta Fotache)

ARAD - Casă mai ieftină pentru şeful IJP
IGPR a comunicat ieri că nu a avizat procedura de achiziţie a unei case în valoare de 150.000 de euro drept locuinţă de serviciu pentru şeful Poliţiei din judeţul Arad. Ca urmare a articolelor apărute în presă, şeful Poliţiei Române a recomandat găsirea altor soluţii imobiliare, în blocuri de locuinţe.

Dan Marinescu/JURNALUL NAŢIONAL

LIBER LA PARAşUTISM. La Strejnic, lângă Ploieşti, poţi începe week-end-ul într-un mod cu totul şi cu totul altfel! "Total Air" te invită mâine să vezi demonstraţii aviatice şi de paraşutism, dar mai ales să participi la tombola unde se vor oferi premii constând în salturi de la 4.000 de metri!
×
Subiecte în articol: observator