x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

27 Ian 2007   •   00:00
Observator - Romania in 5 minute
12:58 - Pagube
FOC. Un incendiu puternic a distrus aproape complet o fabrica de textile din judetul Alba. Focul pare sa fi pornit de la un scurtcircuit.
SIBIU. O masina a Serviciului de Ambulanta care transporta un pacient epileptic a fost implicata intr-un accident rutier. 13:03 - Coruptie

PETROSANI. Noua functionari ai Serviciului de Asistenta Sociala si Autoritate Tutelara Petrosani au fost pusi oficial sub acuzare, pentru ca si-ar fi insusit o mare parte din banii destinati asistatilor social. Ei sunt urmariti penal de procurori pentru dare de mita, abuz in serviciu, fals si uz de fals.

ACCIDENT. Politisti si procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Nasaud au inceput o ancheta la scoala din satul bistritean Salva, dupa ce un barbat care lucra la acoperis a cazut in gol de la o inaltime de zece metri. Din primele cercetari a rezultat ca barbatul a alunecat din cauza neatentiei.

COPIL DISPARUT - Leonte Catalin
Baiatul din imagine are 9 ani si este din Focsani. A disparut in dupa-amiaza zilei de 24 ianuarie, cand a fugit de langa bunica sa, in timp ce se aflau in Piata Unirii din Focsani. Baiatul are 1,30 m, par saten inchis, ochi caprui. La data disparitiei purta o sapca albastra de blugi, geaca negru cu bleu, blugi, ghete negre. Cei care l-au vazut sunt rugati sa sune imediat la 112 sau la redactia Jurnalului National.

BUCURESTI - Retea pirat de TV prin cablu
Un bucurestean de 29 de ani este cercetat de politistii antifrauda pentru ca si-a creat propria retea de televiziune prin cablu. El avea aparatura electronica de performanta cu ajutorul careia receptiona si transmitea ilegal semnal TV la 20 de blocuri din zona. Cele 1.500 de locuinte bransate ilegal la retea au fost deconectate. Potrivit Politiei Capitalei, tanarul a controlat afacerea inca din 2001 si a strans din taxele lunare percepute clientilor sai aproximativ 420.000 de lei. (Lucian Florea)
Gabi Boholt/Jurnalul National

CURTEA DE APEL - Bunurile lui Valentin Ceausescu, restituite
Curtea de Apel Bucuresti a confirmat ieri hotararea prin care se restituiau bunurile lui Valentin Ceausescu (foto), judecatorii respingand recursul procurorilor. Ultimul copil inca in viata al fostului cuplu dictatorial a sustinut la Curtea de Apel ca, in timp ce el si fratii sai erau cercetati, dupa revolutia din decembrie 1989, procurorii le-au sustras din bunuri si le-au vandut prin magazinele tip consignatii. (Mediafax)

PENSII PRIVATE - Contributiile incep la toamna
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) va anunta in luna iulie societatile de administrare si fondurile la care angajatii pana in 35 de ani vor fi obligati sa adere, a declarat pentru Mediafax presedintele CSSPP, Mircea Oancea. Potrivit legii, in termen de patru luni de la data la care CSSPP va face anuntul, angajatii de pana in 35 de ani trebuie sa opteze pentru contributia la un fond de pensii administrat privat, in caz contrar, Casa Nationala de Pensii va face repartizarea.

IMOBILE RA-APPS - Chiriasii cer drept de preemptiune
Reprezentanti ai chiriasilor din unele imobile administrate de RA-APPS, destinate personalului institutiei, au cerut ieri SGG sa nu le vanda locuintele prin licitatie sau sa le asigure drept de preemptiune, transmite Mediafax, citand surse din RA-APPS. SGG confirma intalnirea printr-un comunicat si precizeaza ca institutia va cauta solutii legale pentru rezolvarea situatiei locative a respectivilor chiriasi.

CORBEANCA - Batuti si jefuiti de atacatori mascati
Membrii unei familii din comuna ilfoveana Corbeanca au fost batuti si jefuiti in noaptea de joi spre vineri de patru atacatori mascati. Necunoscutii au intrat in casa familiei Zamfir pe un geam lasat deschis. Dupa ce i-au legat pe locatari cu benzi de scotch, atacatorii au rascolit locuinta si au furat 24.000.000 de lei vechi si 300 de euro. Potrivit anchetatorilor, hotii ar fi avut informatii conform carora familia Zamfir ar fi vandut un teren. (Mara Raducanu)

CAZUL MNIR - "NUP" infirmat de instanta
Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti a admis ieri plangerea arhitectului Anca Petrescu fata de solutia data de procurorii Parchetului General in cauza privind amenajarea Muzeului National de Arta Contemporana. Hotararea a infirmat neinceperea urmaririi penale si a stabilit ca procurorii pot incepe cercetarile in acest caz, dar ea poate fi atacata cu recurs. Anca Petrescu sustine ca au existat nereguli la licitatiile pentru stabilirea proiectantului si a constructorului si ca avizele necesare au fost date in baza unor documente eronate. (Miruna Pasa)

SECTORUL 4 - Paznici agresati la scoala
Patru adolescenti care venisera sa-l bata pe un elev de la o scoala din Sectorul 4 al Capitalei au ajuns sa se bata cu paznicii institutiei. Tinerii, cu varste de 16 si 17 ani, voiau sa il razbune pe un prieten de-al lor, care fusese "deranjat" de niste elevi din scoala. Cand au intrat in unitatea de invatamant, batausii au fost intampinati de directoare, pe care au injurat-o si au imbrancit-o. Cei trei paznici care au intervenit au fost si ei agresati de adolescentii nervosi. Politistii care au ajuns la fata locului nu l-au prins decat pe unul dintre batausi. (Lucian Florea)
Emilia Sava

ALARMELE LA MODA - Primaria Constanta a fost evacuata
Sirul alarmelor false cu bomba din zona Lujerului, din cartierul bucurestean Militari, a continuat si ieri. La Constanta (foto), angajatii Primariei au fost evacuati tot pentru o alarma falsa facuta la numarul de urgente 112. In vreme ce in Capitala, pentru a treia zi consecutiv, un barbat a sunat de la o cabina telefonica in jurul orei 9:00 si a anuntat plasarea unui dispozitiv exploziv in Complexul Plaza Bucuresti. Pirotehnistii nu au gasit insa nimic. (Emilia Sava)

VIROZE RESPIRATORII - Copil mort in Ambulanta
Un baietel de 5 ani, din localitatea constanteana Costinesti, a decedat joi noaptea intr-o Ambulanta care il transporta spre spital, dupa ce in urma cu cateva ore fusese trimis de la Urgenta acasa. Conducerea Autoritatii Judetene de Sanatate Publica Constanta spune ca joi seara a fost adus la Spitalul de Urgenta Constanta un baietel care, potrivit declaratiilor parintilor, facuse febra si frisoane in timpul zilei. Pentru ca micutul se simtea mai bine cand a ajuns in fata medicilor, nu a fost internat. I s-a facut rau insa cand a ajuns acasa si nu a mai apucat sa ajunga din nou la spital. AJSP a declansat o ancheta. (Emilia Sava)

CONFLICT PENAL - Garda de Mediu vs Mittal Steel
Comisarul general al Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu a declarat ca va face plangere penala impotriva directorilor Mittal Steel Galati care nu au indeplinit obligatiile de mediu asumate prin contractul de privatizare. Ionescu spune ca pana la finele anului trecut s-au investit in instalatii de protectia mediului doar 60% din cele 176 milioane de dolari asumate prin contractul de privatizare. Seful Garzii sustine si ca autorizatia obtinuta in 2002, valabila pana la 17 martie 2007, nu este legala, fiind rezultatul unei "smecherii" din contractul de privatizare. (Alexandru Nastase)

ARAD - Gripa aviara nu se confirma
Temerile populatiei legate de gripa aviara nu se confirma in judetul Arad. Inspectorii sanitar-veterinari au gasit 16 pasari moarte in ultimele 48 de ore pe raza judetului, insa la nici una nu s-a confirmat prezenta virusului H5. Trei ferme au fost amendate, pentru ca nu aveau pe stoc suficient material dezinfectant. La nivelul populatiei rurale, gripa aviara confirmata in Ungaria a generat o adevarata isterie. Oamenii s-au prezentat la Directia Sanitar-Veterinara cu porumbei morti, gasiti pe strada, insa analizele au relevat ca pasarile nu erau infestate cu H5. (Andrei Ando)

PROIECT - Big Brother la granite
Politia de Frontiera si-a prezentat ieri bilantul pe anul 2006. Cu aceasta ocazie, ministrul de Interne, Vasile Blaga, a declarat ca fuga din tara a lui Omar Hayssam a impus regandirea strategiilor de ordine si siguranta la granite, in special la Marea Neagra. Blaga a promis, printre altele, ca in cel mult un an si jumatate frontierele Romaniei vor fi supravegheate, centimetru cu centimetru, de camere de luat vederi. (NewsIn)
×
Subiecte în articol: observator