x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

16 Ian 2007   •   00:00
11:15 - ACTIUNE
TELEORMAN. Sindicalistii de la Serviciul Judetean de Ambulanta au intrat in greva, dar au renuntat la protest dupa zece minute.
SECTORUL 2. Primaria a continuat actiunea de eliberare a locurilor de parcare ocupate ilegal si de demolare a garajelor de pe domeniul public.
11:20 - NOROC
NEAMT. Un barbat de 60 de ani, din orasul Bicaz, a fost salvat dupa ce a supravietuit in mod miraculos timp de doua zile, plin de rani, intr-un put adanc de 15 metri. El plecase cu caii la pascut sambata, insa acasa nu s-au mai intors decat animalele. Batranul a ajuns la Spitalul Judetean.
PROCES. Dinu Patriciu a fost audiat in dosarul in care solicita Serviciului Roman de Informatii daune in valoare de un milion de euro. Patriciu a declarat ca nu suma pe care o cere este importanta, ci faptul ca SRI sa-si recunoasca vina, deoarece nu a avut mandat de interceptare a telefoanelor.

CRAIOVA - Copil ars cu uscatorul de par
Un bebelus de o luna si jumatate a ajuns in stare critica la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, dupa ce a suferit arsuri de gradele doi si trei provocate cu un uscator de par. Micutul avea colici, despre care mama sa stia de la vecine ca trec cu comprese calde. Insa cum nu avea asa ceva la indemana, femeia a folosit uscatorul de par. Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a declansat o ancheta. (M. Gavrila)

CNSAS - Romeo, turnatorul Regelui Mihai
Fostul suveran Mihai I a fost ieri la sediul CNSAS, insotit de cativa membri ai familiei regale, pentru a vedea o parte din dosarele pe care le are si care se afla in posesia Colegiului. "Majestatea Sa a fost vizibil emotionat sa revada o serie de inscrisuri din presa vremii, dar si o serie de delatiuni ce-l vizau. Mi-a ramas in minte numele conspirativ al unuia dintre turnatorii sai: Romeo. Acesta era, cel mai probabil, cineva din interiorul Palatului", a declarat Constantin Ticu Dumitrescu, citat de Mediafax. Regele Mihai s-a intalnit doar cu Ticu Dumitrescu si cu presedintele CNSAS, Claudiu Secasiu, fapt ce a starnit nemultumirea celorlalti membri ai Colegiului.

COMISII PRIVATIZARE - Funar va sesiza Curtea de Conturi
"Voi solicita Curtii de Conturi sa verifice ce s-a intamplat in toate comisiile de privatizare in ultimii trei ani si sa verifice componenta acestor comisii", a declarat ieri senatorul PRM Gheorghe Funar. Potrivit acestuia, daca inspectorii Curtii vor descoperi incompatibilitati printre membrii acestor comisii, respectivii vor trebui sa returneze sumele de bani incasate ilegal. Funar a mai spus ca ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, ar fi incasat 20.000 de euro pe luna pentru participarea la sedintele comisiilor, dar ca acesta nu a declarat tot castigul. (C. Vintila)

CONSTANTA - Alarme false cu bomba in serie
Cel putin 200 de elevi care erau la cursuri in Liceul de Telecomunicatii din municipiul Constanta au fost evacuati, dupa ce un tanar a anuntat la numarul de urgente 112 ca in scoala este amplasata o bomba, transmite NewsIn. Purtatorul de cuvant al IJP Constanta, subinspectorul Sarmizia Fetcu, spune ca este vorba despre aceeasi persoana care, in urma cu trei zile, a anuntat o bomba la Colegiul National "Mircea Cel Batran" din municipiu. Daca va fi prins, tanarul, care suna folosind o cartela preplatita, risca o pedeapsa cu inchisoarea de cel putin 10 ani. (E.S.)

SANATATE - Farmacistii cer ajutorul ministrului
Patronatul Farmacistilor se intalneste in aceasta saptamana cu ministrul Sanatatii pentru a obtine un adaos mai mare de 1,5% la medicamentele pentru bolile cronice. Daca discutiile nu vor da castig de cauza farmacistilor, acestia intentioneaza sa dea Guvernul si Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti (CASMB) in judecata. Peste 280 de unitati farmaceutice din cele peste 300 se opun nivelului de 1,5% impus de CASMB la medicamentele pentru boli cronice, a anuntat presedintele Patronatului Farmacistilor, Constantina Tomescu. (Magda Marincovici)

VRANCEA - Crime la un pas de prescriptie
Autorii a doua crime comise in anii ’90 in localitatea vranceana Tanasoaia ar putea scapa de acuzatiile de omor in acest an, pentru ca anchetatorii nu au reusit sa ii prinda pana acum, iar faptele se vor prescrie. "Daca anul acesta nu se intampla nimic, criminalii vor scapa nepedepsiti", a declarat prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Vrancea, Ion Lefter. In arhivele procurorilor vranceni mai sunt si alte doua dosare de omor nesolutionate, deschise in 2002 si in 2004. (Rompres)

BISTRITA - Barci cu motor inutilizabile la ISU
Cele patru barci cu motor primite de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bistrita-Nasaud de la Ministerul Administratiei si Internelor nu pot fi utilizate in caz de nevoie, pentru ca nimeni nu stie sa le conduca. Ambarcatiunile pot transporta pana la zece persoane si, potrivit adjunctului ISU din Bistrita, Maftei Talos, nu pot fi manevrate in lipsa unui instructaj. Conducerea ISU vrea sa pregateasca 16 persoane pentru a putea conduce barcile. (Mediafax)

TIMISOARA - Cozi la plata impozitelor
Sute de timisoreni, in special persoane in varsta, au luat cu asalt casieriile Primariei ieri, in prima zi in care isi pot achita impozitele, transmite Mediafax. Oamenii s-au inghesuit inca de la primele ore ale diminetii, chiar daca pot plati taxele, cu reducere, pana in luna martie. Functionarii "beau cafele, stau la barfa, comenteaza cum au petrecut Sarbatorile", s-a plans una dintre batrane. (T.K.)


AFP PHOTO/MEDIAFAX
INAUGURARE. Presedintele Traian Basescu si presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, au inaugurat punctul de trecere a frontierei Sighetu Marmatiei - Solotvino si podul peste Tisa. In urma discutiilor purtate, ei au stabilit ca romanii vor calatori in Ucraina fara vize, iar ucrainenii vor putea veni in tara noastra pe baza de vize acordate gratuit. (Mediafax)
×
Subiecte în articol: observator