x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

15 Ian 2007   •   00:00
15:19 - CALDURA MARE
POEZIE DUPA GRATII. Peste 70 de detinuti din Penitenciarul Craiova au ascultat poezii de Mihai Eminescu recitate de colegii lor.
BUZAU. Zeci de persoane si-au petrecut sfarsitul de saptamana la iarba verde, profitand de vremea calda pentru a-si incarca bateriile.
15:24 - ACCIDENT
CD COMPROMITATOR. Un ziarist din Viseul de Sus i-a inmanat sefului statului un CD despre care a afirmat ca se refera la ilegalitati ale Prefecturii Maramures si ar contine "probe juridice" in baza carora Basescu poate demite Cabinetul Tariceanu. Presedintele a spus ca-l va inainta Parlamentului.
CONSTANTA. Un scafandru era sa-si piarda viata, in timpul unei interventii la adancime in rada interioara a Portului Constanta Sud-Agigea. Directorul general al Autoritatii Navale Romane, Paul Branza, a declarat, pentru Rompres, ca este posibil ca scafandrul sa fi efectuat o lucrare neautorizata.

REVENDICARI - Terenurile de la ADS, la primarii
Terenurile aflate in administrarea Agentiei pentru Domeniile Statului (ADS) si revendicate de proprietari vor fi transferate in administrarea primariilor, a declarat pentru Mediafax ministrul Agriculturii, Dan Motreanu. El a afirmat ca Ministerul Agriculturii va promova un proiect de act normativ pentru transferul terenurilor, eliminandu-se astfel "acuzatiile de subiectivism aduse la adresa ADS".

BUCURESTI - Trafic inchis pe Soseaua Giurgiului
Traficul va fi inchis incepand de astazi pana la 5 februarie pe Soseaua Giurgiului, sensul de circulatie Cimitirul Belu - Piata Progresului, pe tronsonul cuprins intre Piata Eroii Revolutiei si Str. Bazaltului. In acest interval de timp va fi reabilitata conducta publica de gaze naturale. Soferilor li se recomanda rutele ocolitoare: Piata Eroii Revolutiei - Strada Stoian Militaru - Sos. Giurgiului, Piata Eroii Revolutiei - Bulevardul Constatin Brancoveanu - Strada Luica - Sos. Giurgiului.

INVATAMANT - Testele nationale si bacul, pe site
Subiectele de la testele nationale si de la bacalaureat vor fi postate astazi, incepand cu ora 14:00, pe site-ul institutiei, http://www.edu.ro/, a anuntat ieri ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau. La 15 februarie, subiectele de la bacalaureat si de la testele nationale vor fi editate in brosuri si trimise gratuit scolilor, urmand ca inainte de examen sa fie tras la sorti numarul uneia dintre variante. MEC a elaborat 12.000 de subiecte pentru bacalaureat pentru toate disciplinele, cate 100 de variante pentru fiecare disciplina de examen, in functie de profilul studiat. Pentru testele nationale, numarul acestora este de 500, cate 100 de subiecte pentru fiecare materie.

SIGHET - Basescu, in vizita la Memorial
Presedintele Traian Basescu a vizitat ieri fosta inchisoare comunista de la Sighet, trecand prin fiecare incapere. Vazand un panou pe care era scris "Daca vrei sa ucizi un popor, suprima-i memoria", el a marturisit ca acest lucru i-a adus aminte de atmosfera din Parlament cand a citit Raportul privind condamnarea comunismului. Ceea ce i-a intarit convingerea ca decizia privind infiintarea comisiei Tismaneanu a fost corecta, ca si continuarea lucrarilor la enciclopedia comunismului si la manualul scolar.

BOTOSANI - Eminescu, aniversat in Consiliul Local
Consilierii locali din Botosani i-au atribuit, ieri-dimineata, in unanimitate, titlul de cetatean de onoare al municipiului Botosani castigatorului editiei din acest an a Premiului National de Poezie "Mihai Eminescu". La sedinta extraordinara a Consiliului Local au participat, in calitate de invitati, prefectul Cristian Roman si senatorul liberal de Botosani Mihai Tabuleac, precum si numerosi oameni de cultura. Dupa sedinta, la statuia Poetului din Piata Revolutiei au fost depuse coroane de flori.

MURES - Sase morti intr-un accident pe E60
Sase persoane, intre care si un copil de 12 ani, pasagere ale unui autoturism Dacia, au decedat, ieri-dimineata, in urma unui accident produs pe Drumul European E60, in apropiere de comuna Sanpault, transmite Mediafax. Soferul autoturismului, care avea permis de doar sase luni, a intrat intr-un autocar care venea de la Budapesta. "Cred ca soferul s-a pierdut si a intrat intr-un usor derapaj. Avea viteza, iar cand am observat nu am avut timp sa virez", a spus soferul autocarului, Takacs Ferenc.

INTERIMAT - George Costin, lider al BNR
Conducerea Blocului National al Revolutionarilor (BNR) a fost preluata de presedintele executiv al organizatiei, George Costin, in conditiile in care presedintele acesteia, Liviu Maior, este cercetat in stare de arest pentru mai multe acuzatii. Costin a anuntat ca a solicitat Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor sa comunice, in termenul legal, cine are dreptul la preschimbarea certificatelor de revolutionar in conditiile in care termenul-limita a fost prorogat in martie 2008.

GIURGIU - Au inflorit ghioceii
Temperaturile ridicate, care au ajuns chiar la 15 grade Celsius, inregistrate in judetul Giurgiu in ultima perioada, au dus la inflorirea ghioceilor in mijlocul iernii. Giurgiuvenii se bucura la vederea gingaselor flori, dar se tem ca acesta nu este un semn prea bun pentru agricultura. Localnicii spun ca fenomenul infloririi ghioceilor in mijlocul iernii este neobisnuit, dar a inceput sa fie observat din ce in ce mai des in ultimii ani din cauza schimbarilor climatice.

PETROSANI - Locotenentul lui Cozma, inmormantat
Sute de oameni, printre care si reprezentanti ai PSD si PRM din Valea Jiului, l-au condus ieri la Petrosani pe ultimul drum pe Ionel Ciontu, fost lider sindical si "locotenent" al lui Miron Cozma. Ciontu a decedat la mijlocul saptamanii trecute in spitalul penitenciarului Jilava, in urma unei ciroze hepatice. El ispasea la penitenciarul Barcea o pedeapsa de cinci ani pentru complicitate la subminarea puterii de stat pentru Mineriada de la Stoenesti. (Monalise Hihn)


Mediafax Foto
BOTEZ. Fiica fostului tenismen Ilie Nastase, Ema Alexandra, a fost crestinata ieri la biserica Elefterie, din Bucuresti. Ema Alexandra are patru luni si jumatate si este cea de-a doua fiica a presedintelui Federatiei Romane de Tenis si a Amaliei Nastase.
×
Subiecte în articol: observator