x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

10 Ian 2007   •   00:00

ARAD. O farmacista a ajuns in stare grava la spital dupa ce a fost lovita in cap cu o sticla de un client, caruia a refuzat sa-i vanda calmante.
CONSTANTA. O fata de 13 ani e suspectata ca ar fi furat 22.000 de lei din seiful Consiliului Judetean, unde bunica sa era casiera.

AUDIERE. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a fost audiat la Tribunalul Bucuresti ca martor in procesul FNI. El a declarat ca, in calitate de presedinte al CNVM, a decis sa suspende activitatea SOV Invest din cauza presiunilor mediatice.
AMANARE. Directorul Gazetei de Maramures, Dan Pircalab, acuzat de asociere la grup infractional, santaj si spalare de bani, ramane in arest, dupa ce Curtea de Apel Cluj a amanat judecarea recursului inaintat de acesta pentru 11 ianuarie.

Demnitar comunist - A murit Ion Dinca
Aseara a incetat din viata, la varsta de 77 de ani, Ion Dinca, fost demnitar comunist. A fost consilierul lui Nicolae Ceausescu pe probleme militare si prim-adjunct al sefului Sectiei Militare a CC al PCR. La mijlocul anilor ’70 a ocupat functia de prim secretar al Comitetului Judetean PCR Arges, iar in 1977 era primar si prim secretar al Capitalei. General in MApN si viceprim-ministru in Cabinetul Constantin Dascalescu, ultimul guvern comunist din Romania, in decembrie 1989 ocupa functia de membru in Comitetul Politic Executiv al CC al PCR. In 1990 a fost incarcerat, judecat si condamnat in procesul Cpex, iar ulterior a beneficiat de gratierea pedepsei. Ion Dinca este socrul lui Nicolae Badea, presedinte la Dinamo.

REACTII SELECTIVE - Vosganian se leapada de Mucea
Administratorii site-ului Ministerului Economiei l-au exclus, in sfarsit, dupa ce Jurnalul National a semnalat anomalia, pe fostul adjunct al OPSPI, Dorin Mucea, acuzat de spionaj si tradare, din randul persoanelor de contact in domeniul privatizarilor energetice. Nu de aceeasi promptitudine au dat insa dovada acestia in privinta declaratiilor de avere ale asociatului (in firma Abatorul Express SRL) si finului de cununie al lui Varujan Vosganian (foto stanga), Dumitru Cocea, angajat la cabinetul ministrului, si ale fostului consilier personal Dumitru Saitoc, in prezent director la Protan SA, firma specializata in incinerarea deseurilor. (Eliza Popa)

GALATI - Accident cu doua victime
Un autoturism BMW s-a izbit de un pom de pe marginea DN 2B si practic s-a incolacit in jurul acestuia. Femeia de 25 de ani, care se afla la volanul bolidului, a suferit rani grave si a fost internata in coma la Spitalul de Urgenta, iar barbatul, aflat in dreapta, tatal soferitei, este si el in stare grava. Medicii ii acorda sanse minime de supravietuire femeii. (Daniel Mihalascu)

AUTO - Atentionati pentru taxa
Soferii romani s-ar putea vedea scapati de taxa de prima inmatriculare pentru autovehicule, prevazuta in noul Cod Fiscal. Comisia Europena a inceput o ancheta privind legalitatea introducerii acestui "bir" de catre autoritatile de la Bucuresti, potrivit Mediafax. Daca dupa investigatii si avertismente aceasta taxa nu va fi eliminata, Romania ar putea fi data in judecata la Curtea Europeana de Justitie. Comisia Europeana a atras atentia Romaniei inclusiv in ultimul raport de monitorizare, din septembrie 2006, cu privire la ilegalitatea acestei taxe. (I.C.)

SENTINTA - Despagubiri-record in cazul Ciomu
Medicul Naum Ciomu, care a sectionat penisul unui pacient in timpul unei operatii in urma cu doi ani, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei si la plata de daune morale de 125.000 de euro. Profesorul Vasile Astarastoaie, vicepresedinte pe probleme de jurisdictie profesionala in Colegiul National al Medicilor din Romania, a declarat pentru NewsIn ca in acest caz au fost dispuse cele mai mari despagubiri morale impuse de magistratii romani pentru un caz de malpraxis. Victima s-a declarat nemultumita de sentinta.

OPERATIUNE - Urmarit general prins la Brasov
Unul dintre capii lumii interlope brasovene, Florin Comanaru, zis "Bostoaca", condamnat la inchisoare pentru mai multe infractiuni si urmarit general pentru ca nu s-a mai intors in penitenciar dupa ce ii fusese intrerupta pedeapsa, a fost prins in judetul Brasov. Potrivit politistilor, "Bostoaca" nu a opus rezistenta cand a fost retinut. El mai avea de facut trei ani si jumatate de inchisoare, dar fusese lasat liber pentru a se opera de coxartroza. Comanaru a fost incarcerat la Penitenciarul Aiud. (Ramona Tintea)

SANCTIUNE - Amenda pentru Revelionul lui Iri
Postul de televiziune B1 TV a primit o amenda de 25.000 de lei de la Consiliul National al Audiovizualului, pentru ca in noaptea de Revelion, in imaginile de la resedinta lui Irinel Columbeanu, acesta isi face reclama. "Cimentul si materialul termoizolant facut de Columbeni reprezinta subiectul principal in noaptea de Revelion de la B1 TV", a spus presedintele CNA, Ralu Filip. Acesta a fost, de altfel, si cel care a propus sanctiunea. (Mediafax)

ARAD - Copil atacat de un rottweiler
Un baietel de 7ani din judetul Arad a fost muscat de un caine rottweiler scapat de sub control. Potrivit politistilor, vina apartine proprietarului animalului, care a deschis poarta casei, iar cainele a scapat din curte. Omul a fost amendat cu 500 de lei si i s-a facut dosar penal, iar copilul necesita ingrijiri medicale. (Andrei Ando)

CAZUL "LOTERIA" - Continua judecarea lui George Copos
Instanta suprema a respins ieri solicitarile fostului vicepremier George Copos de restituire a dosarului "Loteria" la Parchet. Dupa o deliberare de aproape o luna, judecatorii au stabilit ca neregulile invocate de avocatii lui Copos nu sunt justificate, astfel ca procesul va continua la data de 17 ianuarie. Aparatorii sustinusera ca infractiunile retinute in sarcina fostului vicepremier au fost anchetate de procurorii anticoruptie, desi in cauza nu exista vreo fapta de coruptie. (M.P.)


COMEMORARE. Rude si colegi ai celor doi piloti si doua cadre medicale care au murit la Iasi, dupa ce elicopterul SMURD in care se aflau s-a prabusit, au comemorat ieri un an de la tragedie. Slujba religioasa a fost oficiata chiar la locul accidentului. Au participat si oficialitati.
×
Subiecte în articol: observator