x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

08 Ian 2007   •   00:00
17:40 - INCENDIU
CRAIOVA.
Un craiovean a murit dupa ce locuinta sa a fost cuprinsa de flacari de la o instalatie de incalzire improvizata.
MEHEDINTI. Un tanar care incerca sa valorifice 14 pliculete de canabis a fost prins de politistii de frontiera, intocmindu-i-se dosar penal. 17:45 - CAPTURA
PIATRA-NEAMT. 67 de persoane si-au pierdut viata anul trecut in accidentele de circulatie produse in judetul Neamt, cea mai frecventa cauza a producerii acestora fiind traversarea neregulamentara. Anual, in Romania sunt inregistrate circa 2.600 de decese in accidentele rutiere.
BUCURESTI. Regizoarea Sorana Coroama-Stanca a trecut la cele vesnice cu putin timp inainte de a implini 86 de ani, remarcabila creatoare de teatru decedand acasa in momentul in care a venit salvarea, chemata pentru o stare gripala ce se acutizase.

DOTARE - Microbuze noi pentru scolile tulcene
Zece unitati de invatamant din comunele tulcene vor primi de azi microbuze scolare noi. Mihai Stroe, seful Inspectoratului Scolar Judetean, a declarat ca "era nevoie de aceste microbuze, pentru ca parcul auto al scolilor tulcene este deja uzat moral, autovehiculele defectandu-se frecvent, piese de schimb negasindu-se pentru acestea". Potrivit aceleiasi surse, valoarea totala a celor zece microbuze scolare este de peste un milion de lei noi. (Daria Cristian)

ACCIDENT - Ernest a fost "tradat in dragoste" de volan
Ernest Takacs, realizatorul emisiunii "Tradati in dragoste" de la Prima TV, a fost implicat sambata seara intr-un accident rutier, produs la intersectia dintre Bulevardul Timisoara si Strada Brasov, din Sectorul 6 al Capitalei. Conform politistilor de la Brigada de Politie Rutiera, accidentul s-a petrecut la ora 19:30 si, potrivit declaratiilor lor, Ernest nu a pastrat o distanta suficient de mare fata de autoturismul din fata. Realizatorul emisiunii a fost sanctionat contraventional, iar in cazierul rutier a "incasat" trei puncte penalizare.

VAMA GIURGIU - Taxa de ecologizare a fost suspendata
Taxele speciale percepute de primarii in zona de granita vor fi suspendate pana cand Guvernul va elabora un nou cadru legal ce va permite sustinerea costurilor necesare modernizarii si intretinerii infrastructurii rutiere. In legatura cu situatia de la Vama Giurgiu, Mircea Toader, secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, a declarat ca in prezent taxa de ecologizare a fost ridicata provizoriu, urmand ca printr-o hotarare a Consiliului Local aceasta sa fie suspendata. (V. Arcanu)

CONSTANTA - Politist imprudent implicat in accident
Doua persoane, intre care un agent de la Politia Rutiera Constanta, au fost ranite ieri dupa ce masina condusa de politist a derapat si a intrat intr-un stalp de electricitate. Martorii spun ca BMW-ul condus de omul legii circula cu viteza foarte mare, doborand stalpul, dupa care mai multe parti ale masinii s-au imprastiat pe o raza de cateva sute de metri. Politistul si o femeie de pe scaunul din dreapta au fost transportati la Spitalul de Urgenta Constanta. (E. Sava)

INCENDIU LA USA - Ziarista Simona Popescu, intimidata
Trei minori si un adult sunt cercetati in libertate de politistii de la Sectia 14, dupa ce au dat foc usii de la apartamentul ziaristei Simona Popescu, seful sectiei de politica interna a cotidianului Romania libera, potrivit unor surse ale Politiei. Cele patru persoane au mers la Mitropolie, dupa care au intrat in blocul unde locuia ziarista si au sunat la usa acesteia. Fiindca nu le-a raspuns nimeni, au hotarat sa dea foc usii. Ziarista era acasa impreuna cu sotul si cu copilul ei.

RADU PRISACARU - Judecat de un om al lui Tariceanu
Primul termen de judecata in procesul de coruptie al fostului prefect de Iasi, Radu Prisacaru, va fi judecat azi de un complet prezidat de Lorena Tarlion , fosta sefa de cancelarie a lui Tariceanu. Judecatoarea a fost aleasa in mod aleatoriu prin intermediul sistemului informatic. Dupa ce Radu Prisacaru ar fi sustinut ca Lorena Tarlion s-ar putea afla in conflict de interese avand in vedere functia pe care o detinuse, magistratul a depus cerere de respingere care i-a fost respinsa. In cazul unei condamnari, Radu Prisacaru risca pana la 15 ani de inchisoare.

MITA - Edilii din Rm. Valcea vor fi iarasi audiati
Mircea Gutau si Nicolae Dicu, edilii din Ramnicu-Valcea, precum si denuntatorul acestora, Constantin Popescu, urmeaza sa fie audiati azi la Tribunalul Alba. Retinuti de DNA la inceputul lunii iulie 2006 si cercetati in acelasi dosar penal, primarul si viceprimarul au fost trimisi in judecata sub acuzatiile de luare de mita, respectiv complicitate la luare de mita. (L. Dobrater)

LOTO 6/49 - Din nou report la categoria I
Numerele castigatoare la extragerea Loto 6/49 de aseara sunt: 31, 41, 37, 10, 46, 25. Marele premiu a ramas inca necastigat, reportul ajungand la fabuloasa suma de 10.325.532 RON. La categoria a II-a, 18 persoane au castigat cate 60.009 RON. Alte 972 sunt mai bogate cu cate 1.234 RON. Numarul extras la noroc este 0112950. (M. Raducanu)


OBICEI. De zeci de ani, in comunitatea sibiana Talmacel, situata la intrarea pe Valea Oltului, "Udatu’ Ionilor" a devenit mai mult decat o traditie. Purtand straie traditionale romanesti, feciorii si fetele nemaritate sunt botezati in raul care traverseaza satul. Primul botezat este preotul satului, apoi primarul, dupa care toti cei care poarta numele de Ioan si Ioana. (Dan Tomozei)
×
Subiecte în articol: observator