x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

16 Dec 2006   •   00:00
15:32 - INCENDIU
ALBA. Un tir din Polonia care transporta mase plastice a fost cuprins de un incendiu pe DN 1, din cauza unei anvelope incinse.
MODERNIZARE. Sistemul informatic eLearning, destinat instruirii politistilor prin calculator, la distanta, a fost inaugurat la Bucuresti.
15:37 - GAZE
IEFTINIRE. Facturile la gaze platite de populatie vor scadea la 1 ianuarie 2007 cu 2,5%, ca urmare a ajustarii preturilor finale reglementate si a modificarii sistemului de accizare, a anuntat Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale.
METROU. Directorul Metrorex, Liviu Soava, a anuntat ca pretul abonamentului lunar pentru calatoria cu metroul va creste de maine cu 10%, la 22 de lei. Pretul abonamentului de o zi va costa 3,5 lei, iar cartela de 10 calatorii - 7 lei. Costul unei cartele cu doua calatorii va fi mentinut la 2 lei. APEL ADMIS - Dosarul FNA, la rejudecare
Toate partile implicate in dosarul prabusirii FNA si reprezentantul Parchetului au cerut ieri la Curtea de Apel Bucuresti trimiterea cazului la instanta de fond, pentru rejudecare. In dezbaterile finale au fost invocate numeroase vicii ale hotararii initiale, iar magistratii urmeaza sa ia o hotarare cu privire la aceste sustineri. (M. Pasa)

SPIONAJ SI TRADARE - Robert Neagoe, eliberat din functii
Seful Directiei Juridice a OPSPI, Robert Neagoe, cercetat in stare de libertate in dosarul de tradare si spionaj economic, a fost eliberat din functiile de membru in CA si de reprezentant al statului in AGA la companiile din portofoliul Ministerului Economiei. Acesta a fost presedinte al CA la Hidroelectrica si a reprezentat statul in AGA a companiei. (Miruna Pasa)

ASIGURARI - Noua companii pot incheia RCA
Autorizatia de practicare a asigurarii RCA in 2007 a fost prelungita pentru Omniasig, Asirom, Unita, BT Asigurari, Generali, BCR Asigurari, Asiban, Astra si Allianz-Tiriac. Tarifele pentru politele RCA vor creste cu circa 45% pentru persoanele fizice si cu 70% pentru persoanele juridice. (E. Stan)

ANTENA 3 - Cathedral Plaza, la e-Profil
Scandalul construirii unui bloc turn in imediata vecinatate a Catedralei Sf. Iosif din Bucuresti este tema interviului cu monseniorul Ioan Robu, difuzat astazi de Antena 3 (ora 13:10), in emisiunea e-Profil. In dialogul cu realizatorul emisiunii, Dan Constantin, arhiepiscopul romano-catolic aduce acuze dure autoritatilor care tergiverseaza luarea unei decizii menite sa salveze cladirea monument istoric a Catedralei.

INCA UN MALL - Modernizarea Pietei Obor a fost aprobata
Piata Obor, cea mai mare piata agroalimentara din sud-estul Europei, se va transforma intr-un mall, investitia fiind de 117 milioane de euro si urmand a fi realizata in parteneriat public-privat. Potrivit hotararii adoptate ieri de consilierii locali, viitorul partener al Primariei Sectorului 2 va folosi gratuit terenul pana la amortizarea investitiei. Mall-ul va avea un subsol pe doua niveluri, unde va fi amenajata o parcare, un complex agroalimentar la parter si patru etaje. La ultimul nivel vor fi amenajate spatii comerciale si birouri. (Monica C. Andrei)

INITIATIVA - Parcari in locul depourilor RATB
Primaria Capitalei va incepe mutarea depourilor RATB la periferia orasului, in locul acestora urmand sa fie construite locuri de parcare pentru cei care vin conjunctural in Bucuresti. "Incepem cu mutarea autobazelor care nu indeplinesc conditiile de functionare, iar aici ma refer la Depoul Victoria, din spatele Guvernului. Acesta sigur se va muta de acolo la Depoul Dudesti", a spus primarul general, Adriean Videanu (foto). Municipalitatea are deja in vedere 15 amplasamente pentru mutarea depourilor de tramvaie si autobazelor in afara orasului.

DECIZIE - Ziarul Atac se inchide temporar
Astazi este ultima zi in care apare pe piata cotidianul Atac. Societatea Info Atac, editor al ziarului, va fi vanduta in totalitate unui alt patronat, care va infiinta un trust media ce va include noi publicatii. Informatia ne-a fost confirmata de omul de afaceri Marius Locic, proprietarul Atac. Potrivit acestuia, "cotidianul va fi inchis temporar, timp de 30 de zile, si apoi relansat. In aceasta perioada, ziaristii vor fi platiti", a precizat Locic. (Ramona Draghici)

DEZBATERI - Icoanele din scoli, la Parlament
Problema privind retragerea simbolurilor religioase din scoli va fi dezbatuta in Parlament, a declarat ieri, la Alba-Iulia, ministrul Educatiei si Cercetarii. Mihail Hardau a declarat ca spera ca pozitia oficiala a Parlamentului sa inchida definitiv acest subiect, pe care l-a catalogat ca fiind "artificial si fortat". Potrivit sursei citate, problema prezentei icoanelor in scoli tine de comunitate si trebuie decisa de reprezentantii unitatilor scolare impreuna cu comunitatea. (Magda Colgiu)

Lupta pe integrare - PNL si PD se bat prin fluturasi
La nici o luna dupa ce strazile Bucurestiului au fost invadate de fluturasi ai PNL, care ridicau in slavi prestatia cabinetului Tariceanu, ieri, in statiile de metrou din Capitala au fost distribuite noi materiale publicitare, de data aceasta cu sigla PD. De pe unul din pliante, Monica Macovei, Vasile Blaga, Anca Boagiu, Mihail Hardau, Sulfina Barbu, Gheorghe Barbu si Radu Berceanu informeaza zambitori ca romanii sunt cetateni europeni. Mesajul, expus in titlu, este departe de a fi unul subtil: "Ministrii Partidului Democrat = Integrare Europeana la 1 ianuarie 2007".

×
Subiecte în articol: observator