x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

11 Dec 2006   •   00:00
14:38 - SALVARE
ARGES. Un pescar aflat pe un cauciuc in mijlocul lacului de acumulare Golesti a fost salvat dupa ce a plutit in deriva cateva ore.
GALATI. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca are convingerea ca proiectul de buget pe 2007 va trece de Parlament. 14:43 - TRENURILE ZAPEZII
CFR. Trenurile Zapezii au fost puse in circulatie o data cu intrarea in vigoare a noului mers al trenurilor. 16 garnituri vor face legatura cu principalele statiuni de pe Valea Prahovei si cu cele din nordul Moldovei pana la 28 februarie. In noul orar sunt prevazute sa circule 1.657 de garnituri.
BOTOSANI. Zeci de rromi, in special copii, din Botosani au participat la un miting prilejuit de Ziua Mondiala a Drepturilor Omului. Manifestantii au afisat pancarte impotriva discriminarii si in favoarea libertatii omului. Ei au impartit trecatorilor flori si fluturasi pentru promovarea drepturilor individului.

CONTINGENTE - Militari americani la Kogalniceanu
Un efectiv de 1.500 de militari americani va fi trimis in Romania in aprilie 2007 la baza aeriana de la Kogalniceanu. Anuntul a fost facut ieri la Constanta de seful biroului de cooperare militara americano-romana, colonelul John Ingham. Decizia a fost luata in baza acordului incheiat intre SUA si Romania in decembrie 2005. (Delia Zahareanu)

GALATI - A impuscat un om ca sa se distreze
Un tanar a fost impuscat in piept cu o arma cu aer comprimat intr-o statie de taxiuri din Tecuci, dar a scapat cu o rana usoara. Agresorul a tras chiar din locuinta sa si nu a explicat politistilor motivul gestului sau. Barbatul care s-a distrat "vanand" trecatori s-a ales cu dosar penal, iar arma i-a fost confiscata.

EXTRADARE - Opt condamnati, readusi in tara
Opt cetateni romani, un italian si un maghiar, condamnati de instantele romane, vor fi extradati astazi din Italia, Bulgaria, Grecia, Slovenia si Portugalia. Cetateanul italian Paolo Canditto a fost condamant la 2 ani de inchisoare, dupa ce a tras mai multe focuri de arma spre apartamentul in care locuia un alt conational. Cetateanul maghiar a primit 3 ani de inchisoare, pentru ca a introdus ilegal in tara 32.258 kilograme de cafea.

BUCURESTI - Cel mai tare hot de locuinte, arestat
Trei membri ai unei retele internationale de traficanti de droguri au fost retinuti de Politie si sunt acuzati ca au introdus droguri de mare risc pe piata bucuresteana. Printre cei trei traficanti, care au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, se afla si Vasile Zalog (55 de ani), unul dintre cei mai mari spargatori de locuinte din Bucuresti. (Petru Zoltan)

DOSARUL ENERGIA - Sergiu Andon, avocatul lui Seres
Deputatul PC Sergiu Andon a declarat ieri pentru Mediafax ca ii va acorda asistenta juridica fostului ministru al Economiei, Codrut Seres "in asa-zisul caz de tradare si spionaj". El a mai spus ca va merge astazi la Comisia prezidentiala de la Cotroceni, unde fostul ministru este invitat pentru audieri. Sergiu Andon ii acorda asistenta si presedintelui PC, Dan Voiculescu, in procesul cu CNSAS. (G.A.)

ANCHETA - Roman retinut in Bulgaria
Un angajat roman al Consiliului National pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) ar putea fi arestat in Bulgaria, fiind acuzat ca a participat in 2003 la un jaf armat in Spania. Ion Stan a fost retinut la vama bulgara si va fi prezentat miercuri cu propunere de incarcerare la Curtea de Apel din Veliko Tarnovo. Autoritatile spaniole au cerut Bulgariei extradarea romanului.

LOTO 6/49 - Un nou report la categoria I
Numerele castigatoare la extragerea Loto 6/49 de aseara sunt: 39, 11, 48, 26, 33, 30. Marele premiu a ramas inca necastigat, iar reportul a ajuns la suma de 5.700.539 RON. 12 persoane au castigat, la categoria a II-a, cate 22.523 RON, iar alti 839 de jucatori sunt mai bogati cu cate 483 RON, dupa ce au castigat la categoria a III-a. Numarul extras la Noroc este 8572678.

1 FEBRUARIE 2007 - Noua lista de compensate
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca de la 1 februarie 2007 va intra in functiune, o data cu pachetul minimal de servicii medicale, noua lista de medicamente compensate si gratuite. Cateva compensate in proportie de 90% au fost trecute la 50%, iar altele la gratuitati, a precizat ministrul. De asemenea, unele medicamente noi au fost trecute pe lista de compensare cu 90%, existand inca 90 de dosare in studiu, referitoare la medicamente noi, ce vor fi preluate in trimestrul II al lui 2007. (Magda Marincovici)

CONVOCARE - Criza din inchisori, pe masa premierului
Primul ministru, Calin Popescu Tariceanu, i-a convocat astazi pe ministrul Justitiei, Monica Macovei, si pe directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Alexandru Serban, pentru a discuta despre situatia protestelor din penitenciare. Greva foamei in randul detinutilor s-a extins in 16 penitenciare. Detinutii cer imbunatatirea conditiilor din inchisori si vor ca proiectul de gratiere colectiva, initiat de Nati Meir, sa fie votat cat mai repede. (M. Pasa)


PREMIANT. Productia "Hartia va fi albastra", in regia lui Radu Muntean (foto), a obtinut premiul juriului la Festivalul de film de la Marrakech, care a apreciat "originalitatea regizorala". Filmul lui Radu Muntean a mai obtinut distinctii la Festivalul "Balkan Black Box" si la Festivalul de Film de la Cottbus. (Mediafax)
×
Subiecte în articol: observator