x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

07 Dec 2006   •   00:00
12:18 - ATACATI IN SPITAL
BUZAU. Un barbat a murit dupa ce a fost ingropat de viu in timp ce instala o retea de apa, la un depozit situat la iesirea din oras. (M.B.)
LUGOJ. Un pacient i-a amenintat ieri cu cutitul pe medicii si asistentele de la Sectia TBC a Spitalului Municipal din Lugoj. 12:23 - CEATA
GARDA FINANCIARA. De Mos Nicolae, Guvernul a aprobat marirea parcului auto al Garzii Financiare cu 197 de autoturisme, trei microbuze de transport persoane si doua ambarcatiuni fluviale. Pentru eficientizarea activitatii institutiei, numarul de posturi din cadrul Garzii a fost suplimentat cu 300.
CONSTANTA. Activitatea in porturile romanesti de la Marea Neagra si traficul pe Canalul Dunare - Marea Neagra au fost intrerupte din cauza cetii. Din acelasi motiv, cateva avioane nu au putut ateriza la timp pe Aeroportul "Henri Coanda", fiind directionate catre alte aeroporturi.

INVATAMANT - Facilitati si pentru copiii pensionarilor
Copiii cadrelor didactice pensionate vor beneficia de reduceri la plata cazarii in camin, a taxelor de scolarizare sau de transport. Ei vor avea astfel aceleasi facilitati cu cele ale copiilor profesorilor in activitate. Camera Deputatilor a adoptat in acest sens un proiect de lege, initiat de deputatul Horia Toma (PNL), care modifica legea privind Statutul cadrelor didactice. Proiectul de lege urmeaza sa fie analizat si de Senat.

TRAFIC DE PERSOANE - Protocol intre MAI si retelele hoteliere
Minsterul Administratiei si Internelor va incheia pana in iunie 2007 o serie de protocoale privind schimbul de date si semnalarea problemelor referitoare la traficul de persoane cu retelele hoteliere, companiile de transport international si de taxi, precum si cu firmele de constructii, impresariat si recrutare a fortei de munca. (M. R.)

BUCURESTI - Revelion de 5,2 milioane de lei
Guvernul se rupe-n figuri pe bani publici alocand ieri 5,2 milioane de lei - peste 1,4 milioane de euro - Ministerului Culturii pentru organizarea unui spectacol de Revelion in Piata Revolutiei din Capitala. "Spectacolul care va avea loc la Bucuresti de Anul Nou este in concordanta cu momentul important de la 1 ianuarie 2007: aderarea Romaniei la UE", a declarat Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii. Aceasta noua alocare vine dupa ce acelasi Guvern a dat la inceputul lui noiembrie 3,3 milioane de euro Primariei Capitalei pentru organizarea unor chermeze de aderare pentru bucuresteni. (Florina Zainescu)

LEGE - Trusouri pentru nou-nascuti
Deputatii au adoptat ieri cu unanimitate de voturi legea privind acordarea de trusouri pentru nou-nascuti, initiata de cinci parlamentari PD, printre care ministrul Integrarii, Anca Boagiu. Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2007, fiecare nou-nascut va primi un trusou cu haine, lenjerie si produse pentru ingrijire in valoare de 150 de lei, banii fiind alocati de la bugetul de stat prin Ministerul Muncii. Trusoul va fi acordat mamei de catre autoritatile administratiei locale la iesirea din maternitate cu copilul sau la eliberarea certificatului de nastere. (Carmen Vintila)

PAGUBITII DACIA - Titluri in loc de masini
Deputatii din Comisia Juridica au aprobat ieri proiectul PC privind despagubirea persoanelor fizice care au depus bani la CEC, inainte de 1989, pentru a-si cumpara Dacii. Comisia a convenit ca despagubirile sa nu se acorde din banii obtinuti din privatizarea CEC, asa cum prevedea proiectul, ci sa constea in acordarea de titluri de stat. Deputatul PC Nicolae Popa a precizat ca despagubirile ar fi de aproximativ 3500 de euro / depunator. Proiectul a fost avizat favorabil si de Comisia de buget a Camerei. (Dana Piciu)

INFRASTRUCTURA - Nordul Capitalei, blocat de lucrari
Traficul pe strazile Gheorghe Ionescu Sisesti si Ion Ionescu de la Brad va fi restrictionat, incepand de astazi, pentru lucrari la infrastructura. Zona reprezinta una din rutele ocolitoare la iesirea din Bucuresti pentru cei care vor sa evite traficul aglomerat de pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti, in zona cuprinsa intre Piata Presei Libere si Aeroportul Baneasa. Pe acest din urma tronson, traficul va fi inchis incepand din primavara, pentru constructia unui pasaj care va subtraversa intersectia cu Ion Ionescu de la Brad. Lucrarile vor dura doi ani.

BREAZA - Impuscat pe o proprietate privata
Un adolescent de 17 ani, prins pe o proprietate privata din Breaza, a fost impuscat de proprietar in abdomen. El a fost transportat la Spitalul Judetean Ploiesti pentru ingrijiri si pare sa fie in afara oricarui pericol. Cel care l-a impuscat crede ca baiatul se dusese sa fure ceva din curte sau din casa, desi acesta neaga vehement aceasta varianta. (Nina Marcu)

DEMITERE - ANT a ramas fara conducere
Presedintele interimar al Autoritatii Nationale de Turism (ANT), Livia Sima, a fost demis ieri pe motiv de incompetenta, la propunerea ministrului Radu Berceanu. Propunerea a fost aprobata de premierul Tariceanu. Livia Sima era vicepresedintele ANT si asigura interimatul la conducerea institutiei din luna august. Dupa iesirea de la guvernare a PC, Sima a demisionat din partid, sperand sa ramana in Executiv. (I.O.P.)

DEPUTATI - Bani pentru Clubul Parlamentarilor
Deputatii au aprobat ieri o hotarare prin care au adaugat la capitolul de cheltuieli curente din bugetul Camerei pe 2007, unde sunt prevazute si sumele necesare pentru Fondul presedintelui Camerei, si sume pentru intretinerea si functionarea Clubului Parlamentarilor. (Carmen Vintila)

RECUPERATORI - 800.000 de lei pentru bratari dacice
Guvernul a alocat 800.000 de lei pentru rascumpararea a patru bratari dacice furate in urma cu cativa ani din Muntii Orastiei. Obiectele de patrimoniu, din aur masiv, valoreaza 1,5 milioane de euro fiecare si vor fi rascumparate de la un colectionar din SUA, care a intrat in posesia lor legal. (F.Z.)


CRAIOVA. Un accident de circulatie mai putin obisnuit s-a petrecut ieri-dimineata in centrul Craiovei, cand covorul de asfalt de pe Strada Brandusa a cedat sub greutatea unui autoturism Ford. Sorin Vilcu, soferul ghinionist, estimeaza paguba produsa la circa 10.000 RON. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu, sosit la fata locului, a dat vina pe ploi. (Mihai Gavrila)
×
Subiecte în articol: observator