x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

02 Mai 2007   •   00:00

BUZĂU. Un bătran a murit şi două persoane au fost grav rănite, in urma a două accidente rutiere, petrecute pe raza judeţului.
SUCEAVA. Poliţiştii de frontieră au reţinut ieri, in vederea confiscării, cateva sute de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană.

IAŞI. Numărul persoanelor care au venit ieri la Spitalul Clinic de Urgenţe pentru ingrijiri medicale s-a dublat. Dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe, afirmă că cei care au necesitat internare au fost obligaţi să stea cate doi in pat.
MUREŞ. Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş a anunţat, intr-un comunicat, că in judeţul Mureş au fost deschise deja cinci puncte de colectare a deşeurilor de echipamente electrice, transmite Rompres. Acestea se află in Targu-Mureş, Sighişoara, Tarnăveni şi Reghin, şi unul in comuna Cristeşti.

INCIDENT - Militar roman rănit in Afganistan
Sergentul major Ioan Constantin, dintr-o subunitate din trupele romane dislocate in Afganistan, "a suferit un incident" pe timpul executării unei misiuni de patrulare in provincia Herat, comunică oficial MApN, fără a oferi informaţii suplimentare. Militarul a fost evacuat la spitalul militar spaniol din Herat, unde a beneficiat de asistenţă medicală. Acesta este in afara oricărui pericol.

VALCEA - Vicele CJ, suspendat din funcţie
Peremistul Nicolae Pătru (foto) spune adio fotoliului de vicepreşedinte al CJ Valcea. Judecătorii Curţii de Apel Alba-Iulia au respins luni recursul formulat de Pătru impotriva sentinţei civile pronunţată de Tribunalul Sibiu prin care se menţinea ordinul de demitere din funcţie pe motiv de incompatibilitate emis de prefectul de Valcea, Anuţa Handolescu. In cursul acestei săptămani se va da verdictul şi in dosarul vicepreşedintelui Ion Calea. Cei doi au făcut parte din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) şi societatea CEDRA, pentru activitatea lor fiind retribuiţi. (A. Chivu)

CONSTANŢA - Colonel de Jandarmerie agresat
Ofiţerul de relaţii publice al Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanţa, locotenent colonel Sorin Mustăţea, a fost agresat luni noaptea de un tanăr in campingul din Năvodari, unde jandarmii au intervenit pentru aplanarea unui conflict intre două grupuri de tineri, informează Mediafax. Toţi tinerii implicaţi in scandal au fost amendaţi cu 200 de lei fiecare, iar agresorul s-a ales cu dosar penal pentru ultraj. (E.S.)

COVASNA - Medicii veterinari, in grevă japoneză
Aproximativ 150 de medici veterinari din sistemul public şi particular, precum şi angajaţii Direcţiei Judeţene Sanitar-Veterinare Covasna intră, de astăzi, in grevă japoneză, nefiind de acord cu proiectul de divizare a Autorităţii Veterinare. Ministrul Sănătăţii a anunţat joi că, prin reorganizarea Cancelariei premierului şi a Ministerului Agriculturii, siguranţa alimentelor va trece in subordinea Ministerului Sănătăţii.

TRAFIC - Furnicar de persoane la vamă
Peste 150.000 de străini şi 250.000 de romani au tranzitat graniţele romane in perioada 27 aprilie - 1 mai. Prin punctele de trecere de la frontiera internă cu Ungaria şi Bulgaria au trecut graniţa 253.000 de persoane, din care 75.000 de străini şi 178.000 de romani. In ceea ce priveşte numărul cetăţenilor romani, 70.000 de treceri s-au inregistrat pe sensul de intrare in ţară, iar 108.000 pe sensul de ieşire din ţară.

VRANCEA - Braconieri reţinuţi cu focuri de armă
Doi bărbaţi care braconau pe lacul de acumulare de la Călimăneşti, pe Siret, au fost prinşi, cu focuri de armă, in comuna vranceană Pufeşti, transmite Rompres. "Cei doi bărbaţi au fost somaţi de agentul de poliţie care a tras şi un foc de armă in plan vertical", se arată intr-un comunicat al IJP Vrancea. Celor doi - fraţii Maria şi Victor T., de 28 şi respectiv 26 ani, din Poiana, judeţul Galaţi - li s-a intocmit dosar penal pentru braconaj.

PAGUBE - Incendiu la Primăria Sectorului 1
Pompierii au intervenit luni pentru a stinge un incendiu care a izbucnit intr-un birou din incinta Primăriei Sectorului 1. Focul s-a declanşat din cauza unui scurt-circuit de la un dozator de apă. In incendiu a fost distrusă intreaga aparatură din birou.

CLASAMENT - Romania şi economia digitală
Romania a urcat patru locuri, pană pe poziţia 45, intr-un clasament referitor la gradul de pregătire a economiei pentru oportunităţile oferite de dezvoltarea internetului, top realizat de Economist Intelligence Unit. Gradul de pregătire ("e-readiness") reprezintă un indicator privind starea infrastructurii naţionale din domeniul IT&C pentru 69 de state, dar se referă, de asemenea, la capacitatea consumatorilor, companiilor şi guvernelor de a beneficia de oportunităţile oferite de acest sector.

MEDIAFAX

DEZINTERES. Doar cateva persoane au mers ieri la sediul companiei Ernst and Young să depună flori in memoria Ralucăi Stroescu, in ciuda faptului că timp de cateva zile netul "vuia" de mesaje de susţinere a acestei iniţiative. Tanăra de 31 de ani a fost găsită decedată in casă in urmă cu zece zile, după o perioadă de muncă intensă.
×
Subiecte în articol: observator