x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

28 Apr 2007   •   00:00
16:29 - PROCES
CĂMPINA. Castelul Iulia Haşdeu revine, după cinci ani de procese intre autorităţile locale şi pretinşii moştenitori, in patrimoniul localităţii.
INSTANŢĂ. Senatorul Antonie Iorgovan a dat in judecată Ministerul Culturii şi Guvernul pentru a anula retrocedarea domeniului Peleş. Pag.2
16:34 - INCONSTIENTA
BUZĂU. Prefectul de Buzău, Marian Cristinel Bagiu, a fost numit ieri-dimineaţă preşedinte al Agenţiei Naţionale de Reglementare a Serviciilor Comunitare. Interimatul din fruntea instituţiei va fi preluat de subprefectul Alecu Vasile, pană la desemnarea unui nou prefect. (M.B.)
ALBA. Şoferul unei ambulanţe din Blaj a fost depistat de poliţişti in timp ce conducea băut pe DN 1, la intrarea in municipiul Alba-Iulia, aparatul alcooltest indicand o valoare de 1,39 mg/litru alcool pur in aerul expirat. In ambulanţă nu se aflau pacienţi şi nici medic sau asistent, şoferul fiind singur.

PROIECT PC - Consiliere gratuită pentru pensionari
Persoanelor varstnice li s-ar putea asigura de către autoritatea tutelară pe a cărei rază teritorială domiciliază, la cerere, consiliere gratuită in vedereaincheierii actelor juridice de vanzare-cumpărare, donaţie sau pentru imprumuturi cu garanţii imobiliare, care au drept obiect bunurile mobile sau imobile. Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor a dat raport favorabil propunerii legislative iniţiate de deputatul PC Lia Ardelean. (Dana Piciu)

SOLICITARE - Forţe SUA in Romania
Preşedintele interimar, Nicolae Văcăroiu, a trimis conducerii Parlamentului o scrisoare in care solicită aprobarea forului legislativ pentru intrarea şi staţionarea forţelor SUA pe teritoriul Romaniei pe intreaga perioadă de aplicabilitate a Acordului dintre Romania şi SUA incheiat in decembrie 2005 (zece ani). De asemenea, Văcăroiu propune aprobarea solicitării părţii americane şi a premierului roman ca preşedintele să poată decide suplimentarea cu p�nă la 500 a numărului de militari SUA pentru o perioadă care să nu depăşească 90 de zile. (L.D.)

BUCUREŞTI - Marş de protest al transportatorilor
Asociaţia Profesională a Transportatorilor in Regim Taxi şi inchiriere va organiza astăzi 28 aprilie un marş la care vor participa aproximativ 300 de autovehicule. Participanţii la marş se vor aduna intre orele 10:00 şi 11:00 in parcarea Sălii Polivalente, iar in intervalul 11:00-12:00 se vor deplasa pe următorul traseu: Sala Polivalentă - Bdul Tineretulu- Bdul D. Cantemir - Piaţa Unirii- Bdul I.C. Brătianu - Bdul N. Bălcescu - Bdul Magheru - Bdul Lascăr Catargiu - Piaţa Victoriei (fără staţionare) - Bdul Aviatorilor - Piaţa Charles de Gaulle.

FLAGRANT - Carduri clonate la benzinărie
Doi angajaţi ai unei staţii de carburanţi au fost prinşi in flagrant in timp ce copiau informaţii de pe banda magnetică a unor carduri. Clienţii care achitau cu cardul, la benzinărie, contravaloarea combustibilului erau victime ale membrilor grupării. In acel moment, cei doi tineri foloseau un dispozitiv pentru a copia informaţiile. Datele astfel obţinute ajungeau la un anume Costel Dănciulescu, care le prelucra, inscripţiona cartele şi, ulterior, retrăgea banii. Dănciulescu a fost dat in urmărire generală, iar ceilalţi membri ai grupării au fost arestaţi preventiv. (A.C., P.Z.)

DECES - Alături de colegul nostru
Nu există clipe mai grele in viaţă decat despărţirea de cineva drag. Colegul nostru Marian Ştefan este acum copleşit de durere: tatăl său a incetat din viaţă după o indelungată suferinţă. Suntem alături de Marian şi de familia sa in aceste momente. Capul sus, Marian! Dumnezeu să-l odihnească!

BAC 2007 - O parte din subiecte, pe internet
Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MEdCT) a publicat ieri, la adresa www.subiecte2007.edu.ro, listele cu subiecte şi instrucţiunile de realizare a biletelor pentru probele orale (proba B) ale examenului de Bacalaureat 2007. De asemenea, MEdCT a făcut publice instrucţiunile cu privire la criteriile de apreciere a răspunsurilor elevilor şi la modul de evaluare a răspunsurilor candidaţilor. Textele la prima vedere care vin in completarea modelelor publicate pentru biletele de examen vor fi transmise centrelor de examen cu maximum 48 de ore inainte de probă.

SUPERSHOW FELIN - Pisicile britanice cuceresc Romania
In cadrul expoziţiei Feline SofistiCAT, care va avea loc in zilele de 28-29 aprilie 2007 la Sala Palatului, intre orele 10:00 şi 17:00, vor putea fi admirate cele mai mediatizate pisici din lume, British Shorthair, dar şi frumoase exemplare de pisici din toate rasele. Se vor intrece in frumuseţe peste 120 de pisici de rasă din Romania, Finlanda, Ucraina, Rusia, Bulgaria, Italia, Serbia, Danemarca şi Anglia. Concursul va fi arbitrat de Eric Reijers (Olanda), Kvetoslava Mahelkova şi Bohumir Mahelka (Cehia). Premiile constau in produse destinate pisicilor. (Loreta Popa)

PITULESCU - "Am fost ameninţat de Sever Mureşan"
Fostul şef al Poliţiei Romane, Ion Pitulescu, susţine că a primit prin poştă, in urmă cu cateva luni, o scrisoare de ameninţare de la Sever Mureşan: "Am primit acasă la Deva o scrisoare semnată de Sever Mureşan, in care imi scria că voi suporta consecinţele gesturilor mele. In acea scrisoare, Sever Mureşan imi spunea că este nevinovat". Pitulescu nu a anunţat Poliţia şi crede că a primit acea scrisoare pentru că s-a impotrivit asocierii dintre CJ Hunedoara şi o firmă luxemburgheză, reprezentată in Romania de Sever Mureşan, in vederea modernizării tronsonului Santuhalm - Hunedoara din DJ 687. (Monalise Hihn)

JUSTIŢIE - Pompiliu Bota, in judecată
Procurorii Parchetului inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au trimis ieri in judecată pe Pompiliu Bota, fondatorul Baroului Constituţional, pentru exercitarea fără drept a profesiei de avocat şi complicitate la această infracţiune.

ORADEA - A murit in sediul Poliţiei
Un bihorean a murit in sediul Postului de Poliţie Spinuş, din judeţul Bihor, in timp ce completa o declaraţie despre o tamponare in care a fost implicat, transmite Mediafax. Bărbatul, in varstă de 31 de ani, aflat joi după-amiază la volanul unui autotractor pe Drumul Judeţean 767, in localitatea Spinuş, a pierdut controlul direcţiei, din neatenţie, iar autovehiculul a părăsit partea carosabilă şi a intrat in poarta unei case.

GIULEŞTI-SĂRBI - Pericolul inundaţiilor va fi redus
Cartierele Giuleşti şi Giuleşti-Sarbi vor scăpa de inundaţii, pericolul fiind impiedicat de un sistem care va face legătura intre canalul Giuleşti şi canalul colector central. Lucrarea va fi gata peste 11 luni. "Va fi rezolvată problema preluării apelor in timpul precipitaţiilor cu intensitate mare", a explicat primarul Adriean Videanu. Lucrarea costă aproximativ patru milioane de euro. (Monica Andrei Capatos)

Costi Tudor/MEDIAFAX FOTO

PITEŞTI. Poliţiştii brigăzii rutiere Argeş, impreună cu două clase de elevi, au ieşit pe străzile Piteştiuluiimpărţind pliante cu ocazia Zilei Mondiale a Siguranţei Rutiere. Programul "Stop accidentelor! Viaţa are prioritate!" a fost reluat ieri, 27 aprilie, cu prilejul Zilei Europene a Siguranţei Rutiere. Campania urmăreşte reducerea numărului victimelor accidentelor rutiere.
×
Subiecte în articol: observator bdul sever mureşan sever mure