x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

23 Apr 2007   •   00:00
12:37 - CONTROL
BUCUREŞTI. Poliţia Rutieră a anunţat că a dat amenzi de 700.000 de lei in urma unei razii vizand şoferii de taxi şi maxi-taxi.
PITEŞTI. Resturile unei rachete folosite la focul de artificii din cadrul spectacolului "Simfonia lalelelor" au provocat un incendiu.

CONSTANŢA. Un şofer s-a ales cu dosar penal după ce, beat fiind, a urcat cu maşina pe trotuar, unde a acroşat un autovehicul, iar apoi a intrat sub remorca unui TIR parcat. Pasagerul din dreapta şoferului a suferit multiple traumatisme şi a fost internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe. (E.S.)
DEZVĂLUIRI. Senatorul PSD de Buzău, Ion Vasile, a ameninţat că va dezvălui amănunte şocante despre cazul răpirii in Irak a fiicei sale Marie Jeanne şi a celorlalţi doi ziarişti. Parlamentarul declară că deţine informaţii care ar putea schimba cursul procesului. (M.B.)

LOTO - Report la 6/49 şi la Noroc
Numerele extrase aseară la Loto 6/49 au fost 6, 49, 16, 36, 35 şi 17. Nici un jucător nu a ghicit varianta caştigătoare, aşa că la prima categorie s-a inregistrat report in valoare de 4.527.461 de lei. La categoria a II-a s-au acordat 11 premii in valoare de 21.372 de lei. Nici la Noroc jucătorii nu au avut mai mult succes, pentru că la categoria I s-au reportat aproape 2 milioane de lei. Numărul caştigător a fost 4714119. Şi la categoria a II-a s-au reportat peste 60.000 de lei.

ARAD - Spărgător de bancă prins la graniţă
Un italian urmărit general pentru jaf armat asupra unei bănci din localitatea Pavia, din Italia, a fost prins la intrarea in Romania prin vama Turnu. Italianul a dat spre control un paşaport turistic fals, ceea ce i-a determinat pe poliţiştii de frontieră să il verifice amănunţit. Bruno M., de 31 de ani, avea ascunse in bagaj opt cartuşe de manevră de 9 mm şi o carte de identitate, tot falsă. Asupra sa, lipite de corp, poliţiştii arădeni au găsit o parte din bancnotele furate, respectiv 16.000 de euro, peste 8.000 de dolari, 500 de lire sterline şi 13.000 de won koreeni. (Andrei Ando)

DNA - Controverse pe soarta lui Morar
Vicepreşedintele PD, Gheorghe Barbu, a reluat ieri la Deva teoria lansată de colegii săi de partid, potrivit căreia procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, va fi schimbat din funcţie de noul ministru al Justiţiei. Barbu a declarat că această inlăturare ar urma să fie făcută prin comasarea DNA cu DIICOT. Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a dezminţit insă, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că ar avea intenţia schimbării lui Morar. El a dat aceste asigurări inclusiv comisarului european pentru Justiţie şi Afaceri Interne, Franco Frattini. (Monalise Hihn)

BUSINESS PLAN - JCI Romania lansează competiţia
Junior Chamber International Romania a lansat concursul "JCI Best Business Plan 2007", pentru a descoperi şi premia cel mai reuşit plan de afaceri realizat de tineri cu varsta cuprinsă intre 18 şi 35 de ani. Persoanele care se inscriu la concurs vor beneficia gratuit de training-uri organizate de JCI Bucureşti şi susţinute de profesionişti din mediul privat, care vor arăta cum se incepe şi se conduce propria afacere. Jurizarea planurilor de afaceri va fi făcută de profesionişti, jurnalişti financiari şi de reprezentanţi ai fondurilor de investiţii, băncilor şi/sau companiilor-sponsor.

PLANGERE PENALĂ - Cosmin Guşă şi-a reclamat agresorii
Preşedintele PIN, Cosmin Guşă, a depus ieri-dimineaţă la Poliţia Sectorului 1 o plangere penală impotriva celor care l-au agresat, joia trecută, la mitingul pro-Băsescu din Piaţa Universităţii. Pentru identificarea demonstranţilor care l-au lovit pe politician, poliţiştii ar putea folosi imaginile surprinse de camerele de luat vederi ale televiziunilor. Cosmin Guşă a fost injurat, fugărit şi lovit pentru că şi-a făcut apariţia in mijlocul susţinătorilor lui Băsescu. El a reuşit să scape de agresori după ce s-a refugiat in braseria Hotelului Intercontinental. (M. Pasă)

NUMIRE - Victor Micula, la Palatul Victoria
Postul de director de cabinet al premierului Călin Popescu Tăriceanu va fi preluat de Victor Micula, director in Ministerul Afacerilor Externe şi şef de cabinet al fostului ministru de Externe Mircea Geoană, in 2001-2002, au declarat pentru Mediafax surse ministeriale. Numirea in funcţie ar putea fi aprobată săptămana viitoare, cand actualul director de cabinet al premierului, Mihnea Constantinescu, ar urma să revină la MAE, au afirmat sursele citate. Victor Micula a mai fost ambasador al Romaniei la Buenos Aires (Argentina).

AMENZI - Muncă "la negru" pentru Bechtel
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a amendat firma Enka, subcontractor al lucrărilor la Autostrada Transilvania, cu 100.000 de lei pentru folosirea unor muncitori turci fără forme legale de angajare. Muncitorii au fost depistaţi pe şantierul de la Săvădisla. Din totalul de 121 de persoane, cetăţeni turci, doar 11 aveau permise de muncă. Amenda aplicată este cea mai mare prevăzută in Codul Muncii, iar reprezentanţii Enka au refuzat să semneze procesul-verbal. (M.B.)

PREMIERĂ - Romani pe schiuri la Polul Nord
Doi alpinişti romani au reuşit o premieră naţională la sfarşitul săptămanii trecute, informează Rador. Cornel Galescu şi Romeo Dunca au atins Polul Nord după un traseu de 247 de kilometeri parcurs in totalitate pe schiuri, timp de nouă zile. Cornel Galescu este primul roman care a ajuns in Himalaya şi a organizat prima expediţie din Patagonia, iar Romeo Dunca este om de afaceri. Ei fac parte dintr-un echipaj internaţional de 10 exploratori. (L.F.)

SUCEAVA - Inspector acuzat de contrabandă
Un inspector de la Direcţia Sănătate Publică (DSP) Cluj a fost depistat, la Suceava, avand in autoturism 3.000 de pachete de ţigări Ronson, de provenienţă ucraineană, pentru care nu a putut arăta documentele de provenienţă. Marfa in valoare de 9.000 lei a fost găsită in timpul unor verificări la bazarul din Suceava. Poliţiştii au confiscat ţigările, iar inspectorul DSP a fost amendat. (N.A.)

Andreea Balaurea /MEDIAFAX FOTO

ECOLOGIC. Primul centru din Capitală pentru colectarea deşeurilor electrice şi electronice a fost inaugurat pe Strada Heliade Rădulescu, pentru a deservi locuitorii Sectorului 2. In plus, există şi un serviciu special gratuit, disponibil la numărul 9654, pentru transportul la centru a electrocasnicelor voluminoase.
×
Subiecte în articol: observator