x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei – 18 iunie 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei – 18 iunie 2004

18 Iun 2004   •   00:00

Premiera - Primul roman cu “viza NATO“

Ambasada SUA din Bucuresti a eliberat prima “viza NATO“ unui militar roman, care va lucra la Comandamentul Aliantei din Norfolk, Virginia, informeaza Rompres. Primul roman care a primit “viza NATO“ se numeste Florin Simion si lucreaza in MApN. El are 30 de ani si va lucra la comandamentul NATO din Norfolk, Virginia, timp de trei ani. Simion va pleca spre SUA la sfarsitul acestei saptamani. Viza NATO se acorda trupelor membre ale Aliantei, care urmeaza sa lucreze in diferite centre NATO sau care calatoresc in SUA in cadrul unor misiuni NATO.

Experiment - Simularea exploziei de la Mihailesti

Procurorii vor organiza in perioada 21-30 iunie, intr-un poligon al MApN, un experiment tehnic judiciar in cadrul anchetei penale privind explozia de la Mihailesti, informeaza Mediafax. La acest experiment – care va avea loc in poligonul de la Jegalia – va putea participa si presa. Jurnalistii nu vor avea voie sa filmeze in timpul experimentului, procurorii urmand insa a pune la dispozitia presei imagini filmate. In data de 24 mai, in urma exploziei, la Mihailesti, a unui camion incarcat cu azotat de amoniu, 18 persoane si-au pierdut viata, iar alte 13 au fost ranite.

Savarsin - Un TIR a blocat circulatia

Drumul National 7 a fost blocat, miercuri noapte, timp de cinci ore, in apropierea localitatii aradene Savarsin, dupa ce un TIR s-a rasturnat pe calea ferata, in urma accidentului doua persoane fiind grav ranite. TIR-ul, care se deplasa spre Deva, a acrosat un microbuz care venea din sens opus. Microbuzul a fost proiectat intr-o stanca, fiind distrus in proportie de 80 la suta, iar soferul a fost grav ranit. Dupa ce a acrosat microbuzul, soferul TIR-ului a pierdut controlul volanului, autovehiculul rupand parapetul de protectie de pe marginea drumului si rasturnandu-se pe calea ferata.

Ialomita - Un laborator de scoala, suspectat de producere de droguri

Directorul Grupului Scolar Agricol din localitatea ialomiteana Armasesti si profesorul de chimie de la aceeasi scoala sunt cercetati de Parchetul de pe langa Tribunalul Ialomita pentru “detinere si folosire fara autorizatie a substantelor din categoria precursorilor“, transmite Rompres. Substantele descoperite in laboratorul de chimie au fost 2,61 litri de acid clorhidric, doua fiole de permanganat de potasiu si 310 ml de hidrochlorid acid potasium permanganate, pentru detinerea acestora neexistand nici unul dintre avizele necesare. Directorul liceului, profesorul Marius Bordei, si profesorul de chimie spun ca sunt uimiti de ce li se intampla.
×
Subiecte în articol: nato observator