x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Obstacol nou pe Valea Prahovei

Obstacol nou pe Valea Prahovei

de Laura Calciu    |    19 Iul 2008   •   00:00
Obstacol nou pe Valea Prahovei

Veste nu tocmai bună pentru cei care vor merge spre munte. De luni şi pînă la 1 septembrie, pe DN 1 vor exista restricţii de circulaţie şi la Azuga.


Anunţate că încep de la 16 iulie, lucrările de refacere a carosabilului au fost amînate cu şase zile şi asta pentru că ploaia a dat peste cap planurile constructorilor. Calvarul şoferilor va începe de luni.

 
PE UN FIR. Potrivit poliţiştilor, pe DN 1, la kilometrul 133+941, vor fi instituite restricţii de circulaţie. Traficul rutier se va desfăşura pe un fir, alternativ, în ambele sensuri, cu ajutorul semafoarelor şi piloţilor de trafic. Lucrările vor fi efectuate la podul de peste Rîul Prahova. Conform spuselor lui Valeriu Manta, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Ploieşti, "podul stă să cadă. E un pericol pentru circulaţie şi mai are un pic să se rupă. A cedat pînă şi hidroizolaţia şi are nevoie de reparaţii capitale". Totodată se vor face şi apărările de mal şi se va reface toată suprastructura podului.

Reabilitarea va scoate din visteria Ministerului Transporturilor şi Companiei Naţionale de Drumuri Naţionale aproximativ 15 miliarde de lei vechi. Firma care va executa această lucrare, înregistrată în regim de calamităţi, este SC Drumart SRL din Bucureşti.


CIFRE. Circulaţia va fi bulversată, mai ales că în această perioadă traficul pe Valea Prahovei a cunoscut intenfisicări însemnate. Conform datelor de la Compania Naţională de Drumuri, DN 1 este tranzitat în zilele de vîrf de circa 45.000 de vehicule, pe zi. În zilele de sîmbătă sînt înregistrate aproximativ 35.000 de vehicule, maşinile formînd între Sinaia şi Predeal cozi de mai bine de 10 kilometri. O dată cu impunerea restricţiilor din Azuga, circulaţia aproape că va fi paralizată, şoferii neputînd rula cu o viteză mai mare de 5 kilometri la oră. În Azuga nu există cîte două benzi pe sens.

×
Subiecte în articol: observator