x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ochelarii de vedere, mită electorală a PDL Gorj

Ochelarii de vedere, mită electorală a PDL Gorj

de Gabriela Mladin    |    22 Aug 2012   •   10:51
Ochelarii de vedere, mită electorală a PDL Gorj

Un primar din Gorj si sapte consilieri locali sunt urmariti penal pentru ca au oferit mita electorala in campania pentru alegerile locale din 2012. Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Targu-Jiu i-au pus deja sub acuzare pentru ca au oferit diferite sume de bani alegatorilor.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Targu-Jiu au inceput ancheta impotriva primarului din Farcasesti si a consilierilor PDL dupa ce contracandidatii edilului, Spiridon Danut Balu au depus plangeri in care aratau faptul ca acesta ar fi oferit ochelari de vedere si consultatii medicale gratuite alegatorilor din comuna. Primarul a oferite aceste servicii si bunuri inainte de alegerile locale, iar in opinia procurorilor edilul ar fi solicitat ca in schimbul acestor servicii sa fie ales din nou primar. “S-a inceput urmarirea penala impotriva primarului si a mai multor consilieri pentru art 109 din legea 67/2004 republicata. Acesta ar fi oferite in campania electorala ajutoare banesti satenilor constand in ochelari de vedere', a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Targu-Jiu, Doruta Moga.

Urmariti penal!

Pentru ca a existat o hotarere de consiliu local in acest sens, procurorii ii cerceteaza si pe cei care au fost de acord cu emiterea acestei decizii. Astfel, 7 dintre cei 13 consilieri din Farcasesti au fost si ei pusi sub acuzare. “Eu nu am nicio vina, este o hotarare de consiliu local, am facut totul legal', sustine primarul comunei Faracsesti, Danut Balu.

Consultatiile si ochelarii de vedere acordate alegatorilor au adus un prejudiciu in bugetul local de 15. 000 de lei.

Daca vor fi gasiti vinovati , alesii locali risca pana la 5 ani de inchisoare pentru inbfractiunea de mita electoral.

×