x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Octavian Jurma: Omicron nu crește mortalitatea în rândul copiilor

Octavian Jurma: Omicron nu crește mortalitatea în rândul copiilor

01 Feb 2022   •   12:00
Octavian Jurma: Omicron nu crește mortalitatea în rândul copiilor
Sursa foto: Sursa: Facebook

Medicul Octavian Jurma susține că nu există dovezi că varianta Omicron ar crește mortalitatea în rândul copiilor. Sunt mai multe spitalizări, dar în secțiile ATI sunt mai puțini copii decât în valul precedent, afirmă Jurma.

Medicul timișorean a analizat graficele care prezintă evoluția cazurilor de Omicron în rândul copiilor din România.

„Din păcate 8% dintre internări sunt minori în valul 5-Omicron, un procent de aproape 3 ori mai mare decât în valul 4-Delta, ceea ce înseamnă că și internările la minori vor depăși un total zilnic de 1,000 de copii internați. Este evident faptul că Omicron pune mai mulți copii în spital decât Delta, nu e tocmai o dovadă că e mult mai blândă”, susține Octavian Jurma.

Totuși, cercetările și statisticile arată că Omicron nu crește mortalitatea în rândul copiilor.

„Nu avem nici un raport că Omicron crește mortalitatea în rândul copiilor, chiar dacă crește spitalizarile. Până acum numărul minorilor în ATI rămâne mai scăzut decât în Delta”, a precizat Jurma.

În ceea ce-i privește pe adulți, în varianta optimistă vor fi peste 250 de decese pe zi la finalul lunii februarie, estimează cercetătorul român. În final, Omicron va lasă în urmă mai mult de 10,000 decese oficiale, precizează Octavian Jurma.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Octavian Jurma