x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Olimpicii se pregătesc de Bac

Olimpicii se pregătesc de Bac

de Alina Gavrila    |    10 Mai 2008   •   00:00

Colegiul Naţional “Ienăchiţă Vă­că­rescu” din Tîrgovişte va găzdui timp de zece zile (19-29 mai 2008) se­siunea specială a examenului de Ba­calaureat pentru elevii din loturile lăr­gite care se pregătesc pentru olim­piadele şcolare şi competiţiile spor­tive internaţionale.

Colegiul Naţional “Ienăchiţă Vă­că­rescu” din Tîrgovişte va găzdui timp de zece zile (19-29 mai 2008) se­siunea specială a examenului de Ba­calaureat pentru elevii din loturile lăr­gite care se pregătesc pentru olim­piadele şcolare şi competiţiile spor­tive internaţionale. Sesiunea se adre­sează celor 203 absolvenţi de clasa a XII-a selecţionaţi în vederea stabi­lirii loturilor olimpice care vor reprezenta România la olimpiadele de as­tro­nomie şi astrofizică, biologie, geo­gra­fie, matematică, fizică, chimie, in­formatică, limba rusă şi sport. Aceşti elevi îşi vor asuma întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care vor fi elabo­rate subiectele de examen. De ase­me­nea, conducerea unităţii şcolare din care provine candidatul răspun­de de încheierea situaţiei şcolare a acestuia în timp util. Fondurile pentru serviciile de cazare şi masă vor fi asigurate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dîmboviţa şi Ministerul Educaţiei, iar cele aferente transportului revin inspectoratului şcolar judeţean sau unităţii şcolare din care provine fiecare candidat. Înscrierea va avea loc în perioada 15-18 mai, la secretariatul Colegiului Naţional “Ienăchiţă Văcărescu” din Tîrgovişte. Elevii vor susţine probe la disciplinele de concurs stabilite de Me­todologia de organizare şi desfă­şu­rare a examenului de Bacalaureat după calendarul de mai jos:

 

19 mai: limba şi literatura română – probă orală

20 mai: limba modernă – probă orală

21 mai: limba şi literatura ma­ternă – probă orală

22 mai: limba şi literatura ro­mâ­nă – probă scrisă

23 mai: proba obligatorie a profilului – proba scrisă

26 mai: proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specia­lizării – probă scrisă sau practică

27 mai: proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curri­culare, alta decît cele susţinute an­terior – probă scrisă sau practică

28 mai: limba şi literatura ma­ternă – probă scrisă; afişarea rezul­tatelor şi depunerea contestaţiilor (după  18:00)

29 mai: rezolvarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale.

×
Subiecte în articol: observator proba prob