x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Omagiu actorului Adrian Pintea

Omagiu actorului Adrian Pintea

de Marina Constantinoiu    |    10 Iun 2007   •   00:00
Omagiu actorului Adrian Pintea

Teatrul romănesc, din nou in doliu. Ieri, foaierul Sălii Izvor a Teatrului Bulandra a devenit loc de pelerinaj pentru colegi, prieteni şi admiratori ai marelui actor, profesor, regizor şi poet Adrian Pintea, plecat dintre noi vineri. Actorul va fi inmormăntat azi, in jurul orei 12:00, la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiştilor.

Teatrul romănesc, din nou in doliu. Ieri, foaierul Sălii Izvor a Teatrului Bulandra a devenit loc de pelerinaj pentru colegi, prieteni şi admiratori ai marelui actor, profesor, regizor şi poet Adrian Pintea, plecat dintre noi vineri. Un om respectat şi admirat pentru talentul său imens şi pentru calităţile sale umane. Actorul va fi inmormăntat azi, in jurul orei 12:00, la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiştilor.

Vineri seara, pe scena studioului Cassandra, studenţii clasei lui Adrian Pintea de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică i-au adus un ultim omagiu. Celor prezenţi li s-a amintit de debutul lui fulminant din 1977 pe scena studioului Cassandra, cu rolul Romeo in spectacolul "Romeo şi Julieta" de Shakespeare, in regia Cătălinei Buzoianu.

Ultimul spectacol in care Adrian Pintea a jucat la Bulandra a fost "Repetiţie cu Barrymore", după William Luce, pe care l-a şi regizat. Adrian Pintea a fost profesor la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale", a jucat in teatru, in film, la televiziune şi in spectacole radiofonice.

×
Subiecte în articol: observator