x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ONU trece România în rândul ţărilor cu risc major la dezastre naturale!

ONU trece România în rândul ţărilor cu risc major la dezastre naturale!

16 Iun 2009   •   00:00
ONU trece România în rândul ţărilor cu risc major la dezastre naturale!

ONU a dat publicităţii la Geneva o listă cu 200 de ţări şi teritorii care se situează la polii riscului de producere a unor dezastre naturale, de la cel mai ridicat, până la aproape nul. Pe această listă, a ţărilor care prezintă un risc foarte ridicat de producere a unor dezastre naturale se află şi România. Pe aceeaşi treaptă de risc se mai află Afganistan, Guatemala, Iran, Pakistan, Peru, Filipine şi Uzbekistan.



Conform Strategiei Internaţionale a Naţiunilor Unite pentru Reducerea Dezastrelor (UNISDR), ţările cu cel mai mare risc de mortalitate, respectiv de categorie 9, sunt Bangladesh, China, Columbia, India, Indonezia şi Myanmar.

La polul opus, cu un risc de catergorie 1, consierat neglijabil, se află teritorii precum Groenlanda şi insulele Wallis şi Futuna. La categoria de risc 0, care nu este echivalentă cu lipsa totală a riscurilor de producere a unor dezastre naturale, se află state precum Bahrein, Danemarca, Estonia, Finlanda, Letonia, Qatar, Seychelles şi Emiratele Arabe Unite.

×
Subiecte în articol: observator