x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Operaţiunea CEC" - Ucigaşul-tâlhar a fost prins

"Operaţiunea CEC" - Ucigaşul-tâlhar a fost prins

de Violeta Fotache    |    23 Ian 2008   •   00:00

Femeile în vârstă care-şi ridică banii de la CEC sunt mai în siguranţă după ce poliţiştii şi procurorii Capitalei l-au prins luni seară pe individul care le urmărea pentru a le tâlhări.



Femeile în vârstă care-şi ridică banii de la CEC sunt mai în siguranţă după ce poliţiştii şi procurorii Capitalei l-au prins luni seară pe individul care le urmărea pentru a le tâlhări.

După ce una dintre victime a murit, este vorba despre Sofia Hentz, Poliţia şi Parchetul Capitalei au organizat o amplă operaţiune în cadrul căreia au fost supravegheate toate sediile CEC de pe raza Bucureştiului. Oamenii legii căutau un bărbat de aproximativ 20-25 de ani, de constituţie astenică, brunet, îmbrăcat sport. Individul le-a căzut în plasă după ce pusese ochii pe poşeta unei doamne în vârstă care tocmai ieşise dintr-o unitate CEC. Tâlharul se numeşte Giuliano George Ventri, din Găeşti, judeţul Dâmboviţa. Are 26 de ani şi este recidivist, fiind recent eliberat din închisoare, unde a executat o condamnare pentru tâlhărie. El a fost reţinut 24 de ore sub acuzaţiile de omor deosebit de grav şi tâlhărie, fiind dus instanţei cu propunerea de arestare preventivă 29 de zile.


MODUS OPERANDI. În ultimele trei luni în Bucureşti au avut loc mai multe tâlhării asupra femeilor în vârstă de peste 70 de ani, trei dintre victime fiind atacate după ce au plecat de la unităţi CEC. Aşa s-a întâmplat la 18 decembrie, cu Sofia Hentz, o bătrână de 81 de ani, "preluată" de la CEC-ul din zona Liviu Rebreanu şi atacată chiar în scara blocului ei. Urmare a loviturilor primite, ea a murit în spital la începutul acestui an. Procurorii au preluat cazurile.

×
Subiecte în articol: observator