x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Operatorii de taxi, obligaţi să asigure cel puţin o maşină adaptată pentru transportul persoanelor cu handicap

Operatorii de taxi, obligaţi să asigure cel puţin o maşină adaptată pentru transportul persoanelor cu handicap

16 Dec 2019   •   10:58
Operatorii de taxi, obligaţi să asigure cel puţin o maşină adaptată pentru transportul persoanelor cu handicap

Toţi operatorii de taxi vor avea obligaţia să asigure cel puţin o maşină adaptată transportului persoanelor cu handicap care utilizează fotoliul rulant, conform unui proiect de hotărâre care urmează să fie dezbătut în şedinţa de miercuri de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Nerespectarea obligaţiei se va sancţiona cu amenzi cuprinse între 200-1.000 de lei, conform art. 100 alin (1) lit. b) din legea nr. 448/2004.

În referatul de aprobare, semnat de primarul general, Gabriela Firea, sunt invocate prevederile art. 64 din legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, potrivit cărora toţi operatorii de taxi au obligaţia să asigure cel puţin o maşină adaptată transportului persoanelor cu handicap care utilizează fotoliul rulant.

În referat se mai arată că, în baza unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, rămasă definitivă prin decizia 1472/12.04.2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Primăria Capitalei este obligată să înlăture situaţia de discriminare semnalată de către reclamant şi să oblige toţi operatorii de taxi să aibă cel puţin un autovehicul adaptat, "destinat exclusiv efectuării serviciului public de transport în regim de taxi în favoarea persoanelor cu dizabilităţi care utilizează pentru deplasare cărucioare rulante electrice nepliabile".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: taxi transport persoane cu handicap