x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprea: Domnilor, mai puţine interviuri şi mai multă muncă!

Oprea: Domnilor, mai puţine interviuri şi mai multă muncă!

de Agerpres    |    29 Ian 2014   •   18:01
Oprea: Domnilor, mai puţine interviuri şi mai multă muncă!
Sursa foto: Oprea: Domnilor, mai puţine interviuri şi mai multă muncă!

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, le-a cerut miercuri prefecţilor să dea mai puţine interviuri presei şi să muncească mai mult, avertizându-i pe cei care nu îşi fac treaba că vor fi schimbaţi.

'Domnilor prefecţi, eu cred că trebuie să daţi mai puţine interviuri şi să munciţi mai mult. Am mâncat pâinea dumneavoastră, am fost şi eu prefectul Capitalei, ministrul Administraţiei, aveţi în mine unul dintre oamenii care vă cunosc foarte bine greutăţile, lipsurile, ştiu şi cât munciţi, sunteţi profesionişti. Aveţi în mine un prieten, dar vreau să vă spun că acolo unde situaţia o impune, cum a fost situaţia la Buzău, o să-i propun domnului prim-ministru Victor Ponta, fără să mai stau pe gânduri, schimbarea. Dar eu sunt convins că nu va mai fi cazul', a afirmat vicepremierul Oprea în cadrul comandamentului pentru iarnă convocat la Palatul Victoria.

Gabriel Oprea a adăugat că la nivelul MAI s-a decis creşterea capacităţilor operative şi că se acţionează cu peste 9.000 de oameni iar alţi 14.400 de angajaţi ai MAI sunt pregătiţi să intervină.

'De la momentului codului roşu avem în teren peste 9.000 oameni, adică 5.451 de poliţişti, 3.281 pompieri, 288 de jandarmi şi 27 de la Poliţia de Frontieră. Menţinem pregătiţi 14.400 de angajaţi ai MAI şi dacă situaţia o va impune, aceste forţe le vom alerta în orele următoare. Vreau să vă mai spun că la Ministerul de Interne, împreună cu Armata Română, cu ministrul Mircea Duşa, ne corelăm foarte bine ca să gestionăm situaţia', a susţinut Oprea.

Vicepremierul a adăugat că în prezent 17 şenilate şi 14 autospeciale de mare capacitate pe care forţele MAI le au la dispoziţie acţionează în misiunile de ajutorare a oamenilor.

Potrivit lui Gabriel Oprea, aceste mijloace de intervenţie au fost aduse din judeţele care nu sunt în aria de manifestare a fenomenelor meteo periculoase.

×
Subiecte în articol: oprea prefecti interviuri munca