x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu: Aş veni cu bicicleta la serviciu, însă foarte mulţi şi-ar dori să dea peste mine

Oprescu: Aş veni cu bicicleta la serviciu, însă foarte mulţi şi-ar dori să dea peste mine

10 Iun 2010   •   00:00

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, azi, la deschiderea a două centre de închiriere biciclete din reţeaua "Cicloteque", că şi-ar dori să vină la serviciu cu bicicleta pentru a da exemplu cetăţenilor, dar că având în vedere acţiunile sale ca edil, mulţi şi-ar dori să îl lovească.

"Mi-aş dori să vin cu bicicleta la serviciu, ca un exemplu pentru cetăţeni, însă nici nu ştiţi câţi şi-ar dori să dea peste mine pentru că nu e uşor să pui lucrurile în ordine în oraşul ăsta", a declarat Sorin Oprescu, joi seară, în Parcul Tineretului, unde a participat la deschiderea a două centre de închirieri biciclete.

După inaugurarea centrului din Parcul Tineretului, Sorin Oprescu a făcut un tur demonstrativ declarând că mersul cu bicicleta este o alternativă la transportul cu maşinile şi implicit la poluare.

El a povestit că prima bicicletă a primit-o cadou la începutul şcolii, după lungi insistenţe şi că nu mai are bicicletă de când, în urmă cu câţiva ani, aceasta i-a fost furată din boxa imobilului unde locuieşte.

Cele două centre de închirieri biciclete vor funcţiona în Parcul Tineretului şi în Herăstrău, un al treilea fiind inagurat deja, din 2008, la Facultatea de Drept din Bucureşti. În total, aceste centre au peste 300 de biciclete.

Tarifele pentru închirierea bicicletelor sunt de 2 lei/oră, 10 lei/zi sau 20 lei pentru 2 zile, studenţii, pensionarii şi şomerii beneficiind de 50% reducere din preţ.

Acţiunea este un proiect al Asociaţiei "MaiMultVerde" şi Unicredit Ţiriac Bank, la care Primăria Municipiului Bucureşti participă prin ALPAB.

"Dacă acum doi ani am fost primii care am oferit bucureştenilor biciclete de închiriat, astăzi suntem primii care le oferim un sistem similar celui din Viena şi Paris, în care poţi să iei bicicleta dintr-un loc şi să o laşi în altul", a declarat preşedintele Asociaţiei "MaiMultVerde", Dragoş Bucurenci.

×
Subiecte în articol: observator