x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu dă în judecată Consiliile Locale ale sectoarelor 1, 2, 3, 4 şi 6

Oprescu dă în judecată Consiliile Locale ale sectoarelor 1, 2, 3, 4 şi 6

09 Iun 2010   •   00:00

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, că va ataca în instanţă hotărârile Consiliilor Locale ale sectoarelor 1, 2, 3, 4 şi 6 prin care de pe arterele Capitalei se ridică maşinile parcate neregulamentar. "Am pregătit documentaţiile necesare pentru a ataca în instanţă toate hotărârile Consiliilor Locale prin care se ridică maşinile cetăţenilor parcate neregulamentar", a spus Sorin Oprescu.

Potrivit edilului şef, Capitala are nevoie de o structură a municipalităţii care să acţioneze în mod uniform în ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. Oprescu a precizat că în prezent în cele cinci sectoare unde se ridică maşini această activitate este ilegală, având în vedere că marile bulevarde sunt în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti, şi nu a primăriilor de sector. "Punerea în legalitate a acestor firme (de ridicat maşini - n.r.) nu se poate face decât prin proiectul municipalităţii de ridicare a maşinilor de pe marile bulevarde", a mai spus Oprescu.

Primarul general a dat exemplul unei situaţii fără rezolvare în cazul Bulevardului Ion Mihalache, unde municipalitatea a instituit un proiect pilot care interzice staţionarea maşinilor de luni până vineri, între orele 7:00 şi 19:00, pentru fluidizarea circulaţiei în zonă. Oprescu a explicat că pe acest bulevard firma care ridică maşini în Sectorul 1 nu are competenţe în acest sens, acest lucru putând fi făcut doar cu permisiunea municipalităţii.

Edilul Capitalei a adăugat că pentru proiectul pilot de pe Bulevardul Ion Mihalache propunerea a venit de la Sectorul 1. Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 au arătat însă că solicitarea a fost făcută pentru construcţia de parcări în spic, de o parte şi de alta a bulevardului, şi nu de interzicere a staţionării autovehiculelor. Oficialii Primăriei Sectorului 1 au arătat că măsura impusă de municipalitate este una "absurdă", având în vedere în primul rând faptul că în zonă nu există parcări, dar şi că pe această arteră sunt sediile a cinci instituţii publice, printre care două spitale, a unei filială a societăţii Electrica, dar şi două clădiri pentru birouri.

Municipalitatea a iniţiat un proiect pilot pe Bulevardul Ion Mihalache, între Piaţa Victoriei şi Strada Turda, prin care, de luni până vineri, între 7:30-19:30, va fi interzisă staţionarea maşinilor, în scopul îmbunătăţirii condiţiilor de circulaţie în Capitală. Primăria Capitalei vrea să extindă restricţiile de a opri maşinile şi pe alte artere importante, după ce va analiza efectele restricţiilor impuse de proiectul pilot. Consilierii generali au respins, la şedinţa din 10 mai, proiectul prin care municipalitatea vrea ca Administraţia Străzilor să ridice maşinile parcate neregulamentar, pentru recuperarea cărora proprietarii ar fi trebuit să plătească 700 de lei pentru ridicarea, transportul şi depozitarea acestora timp de 24 de ore. Proiectul a mai fost supus dezbaterii în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut, acesta nefiind votat atunci de nici unul dintre consilierii generali prezenţi la şedinţă.

×
Subiecte în articol: observator