x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu: Formarea acestei alianţei electorale, USD, este un fapt firesc şi sănătos

Oprescu: Formarea acestei alianţei electorale, USD, este un fapt firesc şi sănătos

de Agerpres    |    10 Feb 2014   •   17:25
Oprescu: Formarea acestei alianţei electorale, USD, este un fapt firesc şi sănătos
Sursa foto: Oprescu: Formarea acestei alianţei electorale, USD, este un fapt firesc şi sănătos

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat luni că susţine candidaţii Uniunii Social Democrate, alianţă electorală parafată marţi de PSD, UNPR şi PC, pentru alegerile europarlamentare.

'Sunteţi principala forţă în care românii şi-au pus încrederea, speranţa şi care poate îndrepta pe linia şi direcţia corectă buna dezvoltare a ţării. Nu am nicio îndoială în această privinţă. Din acest motiv, formarea acestei alianţei electorale, USD, este un fapt firesc şi sănătos. Mă bucur să văd că USD propune pentru Parlamentul European oameni de o incontestabilă calitate. Cunoaşteţi prietenia mea, pe care n-am ascuns-o niciodată, cu o serie întreagă de membri ai partidelor prezente aici, în această alianţă. Vreau să susţin însă şi candidaţii USD, sunt oameni pe care îi respect', a spus Oprescu la Palatul Parlamentului după ce PSD, UNPR şi PC au semnat protocolul alianţei electorale Uniunea Social Democrată.

El a remarcat prezenţa pe lista de candidaţi a USD a Ecaterinei Andronescu şi a Corinei Creţu.

'Aş îndrăzni să dau două exemple: Ecaterina Andronescu şi Corina Creţu. Le cunosc pe amândouă de un car de ani, sunt candidate în care eu cred foarte mult şi dau multă consistenţă listei dumneavoastră. Faptul că două doamne deschid lista dumneavoastră reprezintă un semnal extraordinar pentru social-democraţie', a mai spus Oprescu.

El a adăugat că nu crede într-o Românie 'neagră, fără putere, fără suflet, îngenunchiată, dezbinată, otrăvită şi umilită'.

'Avem nevoie de curaj şi înţelepciune, avem nevoie de unitate, de consens şi de conciliere naţională, să terminăm cu războiul distrugător şi păgubos al românilor contra românilor, avem nevoie de solidaritate, de demnitate şi am convingerea fermă că cel mai important proiect politic al nostru este proiectul România. Cred că sunteţi partea politică care aveţi menirea şi puterea să redaţi România cetăţenilor ei, o Românie renăscută, dinamică, normală. Hai să n-o mai lungim, la urma-urmei, fiecare cu primarul lui', a precizat Oprescu.

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu alianta electorala usd