x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orban: Riscăm să pierdem 30 de miliarde de euro, dacă pensiile vor fi majorate cu 40%

Orban: Riscăm să pierdem 30 de miliarde de euro, dacă pensiile vor fi majorate cu 40%

24 Sep 2020   •   16:48
Orban: Riscăm să pierdem 30 de miliarde de euro, dacă pensiile vor fi majorate cu 40%
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierui Ludovic Orban susține că România ar putea pierde 30 de miliarde de euro, dacă pensiile vor fi majorate cu 40%. Cu o zi înainte, președintele Klaus Iohannis a avansat o suma care ar fi de zece ori mai mică.

 

„Acuz PSD de criminalitate economică, că vrea să oprească procesul de revenire economică pe care l-am început, provocând cheltuieli și consecințe dramatice pentru România. Deja la Bruxelles sunt oficiali europeni pun sub semnul întrebării posibilitatea României de a accesa fonduri din facilitatea de reziliență și facilitare. Adică România riscă piardă dreptul de a beneficia de peste 30 de miliarde de euro din cauza ticăloșiei și lipsei de responsabilitate a PSD”, spune Ludovic Orban, întrebat despre majorarea pensiilor cu 40%.

Miercuri, președintele Klaus Iohannis a avansat o sumă de zece ori mai mică, scrie Mediafax

„Există nu doar avertismente, există discuții extrem de serioase cu înalți responsabili – nu doresc să nominalizez, dar cu înalți responsabili din Comisia Europeană, care ne-au spus franc: dacă această rectificare aprobată în Parlament intră în vigoare, ni se vor tăia aproximativ 3 miliarde de euro din fonduri europene, fiindcă încălcăm mai multe prevederi ale tratatelor. Deci este o posibilitate”, avertiza șeful statului.

 

×
Subiecte în articol: ludovic orban pensii