x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ordin de la Hardau - Scoala, pregatita ca o fortareata

Ordin de la Hardau - Scoala, pregatita ca o fortareata

de Eugenia Mihalcea    |    15 Dec 2005   •   00:00
Ordin de la Hardau - Scoala, pregatita ca o fortareata

Ministrul Educatiei propune sa-i inchidem pe copii in scoli si sa-i pazim bine. Elevii vor fi marcati cu ecusoane sau alte semne distinctive, vor intra in scoala pe aceeasi usa - bine pazita - cu profesorii, vor fi supravegheati in pauze de profesorii de serviciu, iar scolile vor trebui sa elaboreze un plan de paza.

Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a anuntat ieri ca va redefini "perimetrul scolii", pentru a stopa actele de violenta din incinta unitatilor de invatamant. Daca elevii vor invata de acum in niste fortarete in care intrarea in scoala, atat pentru scolari, cat si pentru cadrele didactice, va fi permisa printr-o singura cale de acces, de regula cea principala, securizata si pazita, profesorii vor avea rolul de politist si bodyguard, de a-i pazi pe tineri in recreatii si nu numai. De asemenea, conform lui Mihail Hardau, fiecare scoala trebuie sa elaboreze un plan de paza, sa introduca semne distinctive de tinuta si identificare a elevilor, sa monitorizeze absentele si evenimentele generatoare de probleme. Cei care vor dori sa intre in scoli nu vor mai putea s-o faca decat pe baza legitimarii, iar discutiile se vor desfasura in spatii special destinate.

MUSTRARE
Consiliul de Disciplina al Politiei Capitalei a analizat modul in care a procedat agentul sef adjunct Cristian Barsan, care, desi liber dupa serviciul de 24 de ore, nu a anuntat sectia de Politie cu privire la prezenta recidivistului Grozea in Scoala Centrala, decizandu-se mustrarea lui pentru "indeplinirea defectuoasa a indatoririlor de serviciu". (Radu Crivat)
IN FUNCTIE
Directoarea Scolii Centrale din Bucuresti ramane in functie, a decis ieri ministrul Hardau. Cel care a fost sanctionat pentru o proasta gestiune a situatiei de la liceu este inspectorul-sef Gheorghe Alexe, care a primit o observatie scrisa. Dosarul sau pentru concursul de ocupare a functiei de inspector scolar general al Capitalei a fost respins, din cauza ca depaseste limita de varsta.

×
Subiecte în articol: observator