x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ordin de Merit al Republicii Federale Germania pentru deputatul minorităţii germane în Parlamentul României

Ordin de Merit al Republicii Federale Germania pentru deputatul minorităţii germane în Parlamentul României

05 Mar 2015   •   19:57
Ordin de Merit al Republicii Federale Germania pentru deputatul minorităţii germane în Parlamentul României
Preşedintele Republicii Federale Germania, Joachim Gauck, i-a decernat deputatului minorităţii germane în Parlamentul României, Ovidiu Victor Ganţ, Crucea de Merit în rang de Ofiţer a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania, în recunoaşterea deosebitelor sale merite faţă de Republica Federală Germania.

Astfel este apreciat angajamentul îndelungat şi constant al deputatului Ganţ în special pentru minoritatea germană din România, dar şi pentru relaţiile româno-germane în general, se arată într-un comunicat al Ambasadei Germaniei la Bucureşti, remis Jurnalului Naţional.
În anul 2008 i-a fost deja acordat deputatului Ovidiu Ganţ Crucea de Merit în rang de Cavaler a Ordinului de Merit al Republicii Federale
Germania. Crucea de Merit în rang de Ofiţer reprezintă, prin urmare, o “ridicare în rang”, fiind astfel un semn important al aprecierii angajamentului neobosit al deputatului Ganţ în favoarea minorităţiii germane din România, precizează sursa citată.

Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Werner Hans Lauk, îi va înmâna deputatului Ovidiu Ganţ însemnele ordinului sâmbătă, 7 martie 2015, la Casa Adam-Müller-Guttenbrunn din Timişoara.

×