x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ordonanţa privind organizarea unor structuri guvernamentale, neconstituţională

Ordonanţa privind organizarea unor structuri guvernamentale, neconstituţională

17 Noi 2009   •   00:00

Curtea Constituţională a decis că OUG 94/2009, privind organizarea unor structuri guvernamentale, între care DLAF şi Departamentul de Control al Guvernului, este neconstituţională. Judecătorii constituţionali au admis, astăzi, sesizarea Avocatului Poporului.



Avocatul Poporului a sesizat direct Curtea Constituţională pentru a verfica legalitatea OUG 94/2009 privind organizarea unor structuri guvernamentale, între care DLAF şi Departamentul de Control al Guvernului, respectiv pentru asigurarea continuităţii activităţii unor structuri din cadrul aparatului de lucru al Guvernului.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 94/2009 a fost adopată pentru a modfica, în urma deciziei instanţei constituţionale, prevederile Legea de aprobare OUG 3/2009 care stipula reorganizarea Departamentului guvernamental de Luptă Antifraudă (DLAF) şi a Departamentului de Control al Guvernului.

Curtea Constituţională sublinia că, prin criteriul subiectiv al încrederii premierului pentru angajaţi, impus de legea criticată, erau încălcate Codul Muncii, principiul egalităţii drepturilor şi dreptul la muncă.

×
Subiecte în articol: observator