x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Orient Expres" - Regizorul bate obrazul contestatarilor

"Orient Expres" - Regizorul bate obrazul contestatarilor

16 Oct 2004   •   00:00

"Orice succes al unui film romanesc nu poate decat ajuta cinematografia nationala. Ca atare, apreciez ca nu este nimic mai idiot pe lume decat sa incurajezi, prin presa, o asa-zisa lupta intre generatii", a precizat regizorul Sergiu Nicolaescu, raspunzand la articolul "Orient-Expres, slab pentru Oscar", aparut in Jurnalul National din 13 septembrie 2004.

ROL. In film, Dan Bittman si Sergiu Nicolaescu interpreteaza acelasi personaj, dar in epoci diferite
Articolul facea referire la un grup de cineasti care au contestat selectarea filmului pentru Oscar. Regizorul ne-a precizat ca nu contesta continutul articolului, dar considera ca titlul face un deserviciu filmului.

Trimiterea la selectia pentru Premiile Oscar a filmului "Orient Expres" a fost facuta de Centrul National de Cinematografie, pe baza unei hotarari luate de catre o Comisie in care au fost reprezentanti ai uniunilor si asociatiilor de cineasti. La vot, 4 din 5 s-au exprimat in favoarea acestui film, a adaugat regizorul Sergiu Nicolaescu. "Din anul 1986 n-am mai trimis nici un film de-al meu la nici un festival si nici macar nu am insotit vreodata in viata mea un lungmetraj la festivalurile la care au participat filmele mele, unele castigand chiar premii importante la Beaume - Franta, Moscova, Karlovy-Vary sau San Francisco. La Oscar au mai fost trimise trei filme de-ale mele: "Mihai Viteazul", "Ciuleandra" si "Noi cei din linia intai". Toate trei au fost selectionate pentru intrarea in concurs la sectiunea "Cel mai bun film strain". O performanta unica in filmul romanesc", a mai precizat Sergiu Nicolaescu.

×
Subiecte în articol: observator