x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OUG care plafonează prețurile la lemnele de foc, adoptată tacit de Senat

OUG care plafonează prețurile la lemnele de foc, adoptată tacit de Senat

07 Noi 2022   •   16:47
OUG care plafonează prețurile la lemnele de foc, adoptată tacit de Senat

Ordonanța de urgență care plafonează prețurile la lemnele de foc a fost adoptată tacit , luni, de senatori. OUG merge la Camera Deputaților, care este for decizional.

„Inițiativa se consideră adoptată prin împlinirea termenului. Urmează să fie transmisă Camerei Deputaților spre dezbatere și adoptare în calitate de cameră decizională”, a anunțat președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

Guvernul a adoptat, pe 5 octombrie, decizia de plafonare a prețurilor la lemnele de foc.

„Vom decide ca prețul la lemnul de foc să fie plafonat la 400 de lei pe metrul cub, la 1500 de lei pe tonă la brichetele de lemn și la 2000 de lei la peleți”, anunța premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit Constituției, prima cameră sesizată se pronunţă în termen de 45 de zile. Pentru coduri şi alte legi de complexitate deosebită termenul este de 60 de zile. În cazul depăşirii acestor termene se consideră că proiectele de legi sau propunerile legislative au fost adoptate. După adoptare sau respingere de către prima Cameră sesizată, proiectul sau propunerea legislativă se trimite celeilalte Camere care va decide definitiv.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: oug lemne senat