x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pacienţii Spitalului Judeţean din Braşov nu mai primesc mâncare

Pacienţii Spitalului Judeţean din Braşov nu mai primesc mâncare

28 Sep 2010   •   00:00
Pacienţii Spitalului Judeţean din Braşov nu mai primesc mâncare

Situaţie fără precedent la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Braşov. Pacienţii nu mai primesc mâncare, din cauza datoriilor pe care le are spitalul la firmele de catering. Reprezentanţii spitalului susţin că au ajuns în imposibilitate de plată.

Spitalul Judeţean Braşov are nevoie, lunar, pe timpul sezonului cald, de aproximativ 5,2 milioane de lei pentru a funcţiona normal, dintre care 500.000 de lei pentru hrană şi utilităţi, 700.000 de lei pentru medicamente şi materiale sanitare şi patru milioane de lei pentru salariile angajaţilor.

În lunile august - septembrie instituţia a primit de la Consiliul Judeţean Braşov doar fonduri care au putut acoperi salariile angajaţilor.

"Deşi s-au făcut demersuri, CJAS nu a asigurat în august şi septembrie decât banii pentru salarii. În aceste condiţii, este dificil să acorzi asistenţă medicală de calitate, pentru că bolnavii au nevoie şi de hrană, căldură şi medicamente. Ştiu că la nivel local nu se poate face mare lucru, de aceea fac apel şi la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru a găsi soluţii în aşa fel încât Spitalul Judeţean să nu se scufunde în datorii", a declarat managerul Spitalului Judeţean Braşov, Marius Neculoiu.

Preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu a cerut, luni, sprijinul parlamentarilor braşoveni, al ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, şi al primarului George Scripcaru, pentru a face demersuri la nivel naţional pentru suplimentarea fondurilor acordate pentru susţinerea spitalelor.

Căncescu a spus că, în cazul în care apelul său nu va avea ecou, va iniţia un miting de protest în Braşov.

"Dacă nu văd o rezolvare a situaţiei într-o săptămână, pregătim o demonstraţie în faţa Prefecturii cu toţi lucrătorii din sistemul sanitar. Am cerut autorizaţie pentru miting încă de pe acum, pentru luni sau marţi", a declarat Căncescu.

CJ Braşov a amplasat, încă de la începutul lunii septembrie, pe clădirea instituţiei, dar şi pe câteva dintre spitalele din municipiul Braşov şi din judeţ, bannere uriaşe cu mesaje împotriva Guvernului şi de susţinere a sisitemului sanitar.

×
Subiecte în articol: observator