x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Panoul discordiei

Panoul discordiei

de Marina Constantinoiu    |    19 Aug 2007   •   00:00
Panoul discordiei

Ieri urma să fie inlăturat panoul "Ţinutul Secuiesc", amplasat de autorităţile locale in urmă cu trei zile la graniţa dintre Covasna şi Braşov. Operaţiunea a fost amănată temporar de ministrul Transporturilor.

COVASNA - Dărămarea, pe săptămăna viitoare

Ieri urma să fie inlăturat panoul "Ţinutul Secuiesc", amplasat de autorităţile locale in urmă cu trei zile la graniţa dintre Covasna şi Braşov. Operaţiunea a fost amănată temporar de ministrul Transporturilor.

Sămbătă expira termenul de graţie de 24 de ore acordat Consiliului Judeţean pentru inlăturarea acestui panou care nu respectă poziţia prevăzută in autorizaţie. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Vajda Lajos, afirma că nici alte panouri publicitare montate pe marginea drumurilor, cum ar fi cele din benzinării, nu respectă distanţele, dar nimeni nu se leagă de ele, prin urmare nici cel cu "Ţinutul Secuiesc" nu va fi inlăturat de autorităţile locale.

Â

TEMPORAR. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a revocat temporar ordinul de dărămare, declarănd că acţiunea va avea loc la inceputul săptămănii viitoare, cănd vor fi indepărtate toate panourile amplasate ilegal, pe toate drumurile naţionale din ţară, potrivit Realitatea TV.

Panoul de aproape zece metri pătraţi, pe fundalul căruia apare o poartă secuiască sculptată in lemn, doi tineri imbrăcaţi in costume populare maghiare şi denumirea "Ţinutul Secuiesc" in limbile maghiară, romănă şi engleză, a fost inaugurat joi, in localitatea Chichiş.

Â

CONTROVERSA. Potrivit conducerii Consiliului Judeţean Covasna, acesta este un "panou publicitar, de promovare turistică a zonei", şi vorbeşte despre specificul acesteia, insă partidele politice romăneşti şi mai multe organizaţii civile din zonă consideră că acesta reprezintă o provocare şi un afront la adresa statului romăn.

Conducerea Drumurilor Naţionale susţine că panoul pe care a fost lipit afişul cu "Ţinutul Secuiesc" nu respectă poziţia kilometrică şi distanţa de şapte metri de la marginea drumului, fiind cu aproape doi metri mai aproape de acesta. Panoul a fost montat cu căteva zile inaintea "Intălnirii maghiarilor covăsneni de pretutindeni", care s-a desfăşurat in acest week-end in mai multe localităţi din judeţ, insă autorităţile locale au negat orice legătură cu acest eveniment.

×
Subiecte în articol: observator