x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pantofari ziua, deţinuţi noaptea

Pantofari ziua, deţinuţi noaptea

de Teodora Ivan    |    09 Feb 2011   •   16:55

Un număr de 55 de deţinuţi din cadrul Penitenciarului Oradea vor câştiga bani în urma contractului semnat de instituţia în care sunt “cazaţi” cu o firmă de încălţăminte. Deşi 124 de persoane şi-au manifestat dorinţa să muncească, în urma unor probe, doar 55 au reuşit să se angajeze ca şi cusători de feţe de încălţăminte.

Pe lângă veniturile pe care le realizează în mod legal, deţinuţii pot obţine, în urma muncii prestate, reducerea zilelor de executare a pedepsei şi chiar eliberarea condiţionată.

Conform unui comunicat de presă transmis de conducerea puşcăriei orădene se menţionează în mod clar că ”Penitenciarul Oradea poate să pună la dispoziţie persoanelor interesate forţă de muncă, pentru prestarea diferitelor activităţi, detalii despre condiţiile încheierii contractelor putându-se obţine la sediul instituţiei (biroul producţie şi venituri proprii) sau telefonic la numărul de telefon 0259-419.881, interior 101″. Cu alte cuvinte, şi Penitenciarul poate să vină un SRL în ajutorul firmelor care caută personal “calificat”…

×