x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Papa Francisc: "Nostalgia integriştilor este să revină la cenuşă"

Papa Francisc: "Nostalgia integriştilor este să revină la cenuşă"

02 Iun 2019   •   22:23
Papa Francisc: "Nostalgia integriştilor este să revină la cenuşă"
Sursa foto: Victor Stroe

Papa Francisc, confruntat de mai mulţi ani cu o cabală condusă de o facţiune ultraconservatoare a Bisericii catolice, a apreciat - duminică - că "nostalgia" integriştilor este "de a reveni la cenuşă", informează AFP.

"Tradiţia este garanţia viitorului. Şi nu păzitorul cenuşii", a declarat papa jurnaliştilor în avionul care îl readucea din România la Vatican. "Nostalgia integriştilor este de a reveni la cenuşă", a spus el.

Suveranul Pontif argentinian a fpst întrebat despre raporturile cu papa emerit Benedict al XVI-lea pe care unii experţi în problemele Vaticanului îl suspectează că ar fi manipulat de tradiţionalişti nostalgici, ca în cadrul publicării în aprilie a unei analize a papei german care indică revoluţia sexuală din 1968 drept o pauză a scandalurilor de pedofilie dezvăluite în Biserica catolică.

La 82 de ani, papa Francisc asigură că îl consultă pe Benedict al XVI-lea, cu zece ani mai în vârstă, ca pe un "bunic": "De fiecare dată când merg să-l văd, îi iau mâna, îl fac să vorbească. El vorbeşte puţin şi lent, dar cu aceeaşi profunzime şi luciditate ca întotdeauna. El are o mare luciditate. Problema lui sunt genunchii şi nu capul!"

"Ascultându-l vorbind, simt rădăcinile care mă ajută să merg înainte, simt această tradiţie a Bisericii care nu este un lucru de muzeu. Tradiţia este ca şi rădăcinile care îţi dau sevă pentru a creşte", a adăugat el. "Tradiţia Bisericii este întotdeauna în mişcare", a afirmat Suveranul Pontif. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Papa Francisc