x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Paradă militară fără elicoptere

Paradă militară fără elicoptere

02 Dec 2009   •   00:00

Elicopterele nu au putut ieri survola în cadrul paradei militare de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf din Capitală din cauza ceţii. "Din cauza plafonului de ceaţă, elicopterele nu vor survola în cadrul acestei parade, în schimb este posibil să decoleze avioanele MIG şi Hercules.



În cazul elicopterelor, condiţiile sunt mai drastice", a declarat purtătorul de cuvânt al MApN, maiorul Constantin Spânu. Chiar dacă nu au avut parte de survolul elicopterelor, românii prezenţi ieri la Arcul de Triumf din Capitală au putut admira militari în uniforme româneşti de campanie din timpul primului război mondial, precum şi vânători de munte, paraşutişti şi detaşamente de cavalerie şi pedestru ale Jandarmeriei. Peste 1.300 de militari şi tehnică militară aparţinând categoriilor de forţe ale Armatei României, Ministerului Internelor, SRI şi SPP au participat la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României. Au fost prezenţi preşedintele Traian Băsescu, lideri politici şi militari, reprezentanţi ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti.

MESAJ PENTRU BĂSESCU: "MĂI, BĂTĂUŞULE!"
După încheierea paradei militare de la Arcul de Triumf, înainte de a pleca de la tribuna oficială, Traian Băsescu a dat mâna cu premierul desemnat Liviu Negoiţă, cu Vasile Blaga şi Anca Boagiu, iar când a observat că urmează Ion Iliescu şi Emil Constantinescu a preferat doar să-şi încline capul în semn de salut. Băsescu a făcut şi o scurtă baie de mulţime, el ignorând pe parcursul acesteia apelativul unui cetăţean: "Măi, bătăuşule!". Traian Băsescu le-a urat românilor "La mulţi ani!" şi să se distreze de Ziua Naţională a României. Aproximativ 10.000 de oameni, între care mulţi copii care fluturau steguleţe tricolore, au asistat la parada militară de la Arcul de Triumf.

×
Subiecte în articol: observator