Preoţi de la mai multe biserici au oficiat, duminică, în faţa clubului ''Colectiv'', parastasul de nouă zile pentru cei care şi-au pierdut viaţa aici pe 30 octombrie, fiind prezenţi peste 200 de oameni.
"Soborul a fost condus de părintele Aurel Mihai, vicar eparhial, însoţit de părintele protoiereu Florin Nectarie Busuioc şi de preoţi de la parohiile din jur, în primul rând ne referim la Mănăstirea Radu Vodă, Biserica Bucur Ciobanu, Biserica Sf. Nicolae Broşteni, Biserica Acoperământul Maicii Domnului, Sf. Ioan Botezătorul, Sf. Ionică Piaţă şi de la Biserica Oborul Vechi, Coborârea Sf. Duh din Militari şi de la Biserica Sf. Nicolae Negustori. A fost un sobor format din 15 preoţi, iar coliva a fost făcută chiar de sora părintelui patriarh, profesoara Vişan. Dânsa s-a oferit", a declarat presei preotul şi vicarul eparhial Aurel Mihai, după oficierea slujbei.
Întrebat de jurnalişti dacă Biserica judecă modul în care au murit tinerii din ''Colectiv'', preotul a spus că instituţia se roagă pentru aceştia. "Biserica nu judecă, ci se roagă (...) A fost surprinzător pentru noi modul în care s-a întâmplat şi cred că pentru oricine, nu numai pentru noi. Avem datoria să ne rugăm pentru aceştia", a menţionat vicarul eparhial. El a precizat că pentru aceia care îşi pierd viaţa precum tinerii din clubul ''Colectiv'' nu există o rânduială specială, dar că rugăciunile preoţilor sunt mai "intense" în acest caz.
"Au trecut la Domnul în condiţii neaşteptate pentru noi şi cu atât mai mult ne rugăm pentru ei, având în vedere vârsta, locul şi modul în care s-a întâmplat (tragedia n.r.)", a afirmat Aurel Mihai. Potrivit acestuia, parastasul s-a oficiat din partea Bisericii Ortodoxe. "Patriarhul Daniel ne-a rânduit ca, după ce în primele zile am săvârşit rugăciunile în biserică, după aceea prohodirea, la soroacele care sunt rânduite după învăţătura noastră de credinţă ortodoxă, să le săvârşim aici, din partea Bisericii Ortodoxe", a menţionat preotul.
El a adăugat că sâmbătă a fost oficiată o slujbă privind pomenirea morţilor. "Ieri a fost o slujbă legată de pomenirea generală a morţilor, iar alaltăieri seara a fost slujba la şapte zile, împlinindu-se o săptămână de la tragicul accident", a declarat Aurel Mihai.
În altă ordine de idei, el a amintit că biserica se mobilizează să strângă fonduri pentru a-i ajuta pe cei răniţi în urma tragediei. "Este un subiect ce a mai fost reluat acum două seri, pe de o parte rugăciunile care se înalţă, dar şi din punct de vedere material, ne referim la sângele care a fost donat, la mobilizarea preoţilor, la sânge, pamperşi, ajutoare în bani", a adăugat vicarul eparhial.
Oamenii continuă să vină în faţa clubului ''Colectiv'' pentru a aprinde lumânări şi depune flori în memoria celor care au pierit aici.