x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PARCARE ÎN LOCUL BLOCULUI-TURN/Tineretului, salvat

PARCARE ÎN LOCUL BLOCULUI-TURN/Tineretului, salvat

de Monica Andrei Capatos    |    25 Noi 2008   •   00:00
PARCARE ÎN LOCUL BLOCULUI-TURN/Tineretului, salvat

O clădire de 29 de etaje urma a fi construită pe terenul Bazei Sportive Tineretului. După aproape un an, campania Jurnalului Naţional de salvare a zonei verzi a avut succes. Investitorii şi-au schimbat planurile, au renunţat la construcţie şi au propus Primăriei Sectorului 1 un alt proiect, de data asta pentru o bază sportivă modernă.

Ştrandul Tineretului a fost salvat de la distrugere. Pe locul unde trebuia să fie construită cea mai înaltă clădire din Bucureşti va fi amenajată o parcare, iar baza sportivă va fi modernizată, societatea comercială K.B. Plaza SA, ce administrează complexul, renunţând la proiectele imobiliare pe care intenţiona să le dezvolte.

“Firma care administrează complexul a înţeles corect mesajul opiniei publice şi al meu şi a renunţat la proiectele imobiliare pe care intenţiona să le dezvolte în Ştrandul Tineretului. Într-un timp foarte scurt va deveni un parc sportiv pentru bucureşteni. Împreună cu Agenţia Naţională pentru Sport şi societatea concesionară, vom încerca să găsim soluţii pentru a oferi subvenţii anumitor categorii de tineri, în special copii”, a spus Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1.

TERENURI DE TENIS ŞI PATINOAR
Astfel, societatea comercială intenţionează ca până la sfârşitul anului viitor să finalizeze bazinele de înot atât pe cele profesionale, cât şi pe cele pentru copii, urmând ca apoi să fie date în folosinţă şi terenurile. Potrivit proiectului de investiţii pe actualul amplasament al Ştrandului Tineretului, viitoarea bază de agrement va cuprinde trei bazine de înot pentru profesionişti, o piscină şi un bazin de înot pentru copii, plajă, locuri de joacă pentru copii, terenuri de tenis şi minifotbal, o sală de fitness, precum şi un patinoar ce va fi funcţional tot timpul anului.

De asemenea, preşedintele ANS, Octavian Belu, a spus că acest lucru poate fi considerat un model-pilot ce se poate extinde la nivelul întregii ţări, având în vedere că în prezent agenţia are 40 de procese pe rol, din care mai mult de 80% au ca temă punerea în posesie a unor suprafeţe care sunt sau au fost baze sportive. El a mai arătat că, în urma studierii proiectului, complexul funcţional va avea posibilitatea de a se finanţa şi moderniza din veniturile pe care le va produce.

“Nu este o cosmetizare a fostei baze sportive, ci acest loc se va dezvolta, va avea o altă dimensiune şi suntem siguri că, în urma unui proiect de rentabilizare, baza sportivă poate ajunge să se finanţeze şi să se modernizeze din veniturile pe care singură le produce”, a spus Octavian Belu. Astfel, pe Bulevardul Kiseleff – pe porţiunea dintre Piaţa Presei Libere şi Arcul de Triumf, unde sunt Complexul de atletism “Iolanda Balaş” şi Complexul sportiv de rugby, va funcţiona una dintre cele mai importante zone sportive şi de agrement din Capitală.

×
Subiecte în articol: observator