x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parchetul îşi menţine concluzia iniţială în cazul Huidu: "Învinuitul, în urma neadaptării vitezei (...), a intrat pe contrasens"

Parchetul îşi menţine concluzia iniţială în cazul Huidu: "Învinuitul, în urma neadaptării vitezei (...), a intrat pe contrasens"

de Gabriela Ştefan    |    21 Oct 2011   •   11:34
Parchetul îşi menţine concluzia iniţială în cazul Huidu: "Învinuitul, în urma neadaptării vitezei (...), a intrat pe contrasens"

Dupa audierea de azi a lui Serban Huidu, procurorii au informat in legatura cu urmatoarele masuri ce vor fi dispuse in acest dosar. Intr-un comunicat de presa remis redactiei de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, se precizeaza: “In perioada urmatoare, urmeaza a fi stabilite obiectivele pentru efectuarea expertizei tehnice auto. Avand in vedere ca aceasta presupune citarea tuturor partilor (inclusiv a apartinatorilor victimelor), in cursul saptamanii viitoare va fi posibila stabilirea obiectivelor in vederea efectuarii expertizei. Invinuitul a precizat ca va depune la dosarul cauzei actele medicale, dupa ce in prealabil vor fi traduse, avand in vedere ca acestea provin de la unitati medicale din strainatate'.

Citeste si
Serban Huidu va fi audiat vineri de procurori, ca invinuit
Care sunt rezultatele anchetei si concluziile dupa autopsii
Huidu e ca si achitat
Versiunea lui Serban Huidu asupra accidentului. Prima declaratie la Politie

Referitor la probele efectuate pana acum, parchetul a facut urmatoarea informare: “Precizam ca, din probatoriul administrat pana in acest moment al urmaririi penale a rezultat ca, la data de 16.10.2011, in timp ce se deplasa pe DN 1, in dreptul km. 149 din directia Predeal spre Brasov, aflat la volanul unui autoturism, invinuitul, in urma neadaptarii vitezei la conditiile de drum (carosabil ud), a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu o Dacia Logan ce venea din sens opus. In urma impactului a rezultat decesul ocupantilor autoturismului Logan. In dosar au fost formulate concluziile medico-legale privitoare la decesul celor 3 victime, stabilindu-se ca moartea a fost violenta, fiind cauzata de hemoragii interne si externe, consecutive, in principal, din cauza rupturilor de organe interne. La dosar au fost depuse si rapoartele de expertiza medico-legala intocmite pentru celelalte persoane implicate in accident, stabilindu-se ca cei doi minori au suferit leziuni ce necesita pentru vindecare sub 10 zile de ingrijiri medicale (fapt ce nu atrage raspunderea penala), iar celelalte doua pasagere ale autoturismului au avut leziuni ce necesita pentru vindecare sub 60 de zile de ingrijiri medicale, precizand ca nu formuleaza plangere prealabila'. Practic, aceasta a doua parte a comunicatului Parchetului reia informatiile din comunicatele de presa anterioare, in care s-a sustinut aceeasi concluzie, respectiv ca Serban Huidu a intrat pe contrasens, in urma neadaptarii vitezei la conditiile de drum.

×