x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parcul Bordei - Chiul masiv al consilierilor

Parcul Bordei - Chiul masiv al consilierilor

de Miruna Pasa Petru    |    31 Aug 2007   •   00:00
Parcul Bordei - Chiul masiv al consilierilor

Cazul Bordei a "picat" ieri din nou de pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). In ciuda faptului că situaţia zonei verzi trebuie soluţionată de urgenţă, absenţa masivă a consilierilor de la şedinţă a făcut imposibilă măcar dezbaterea subiectului.


Confuzie mare ieri la CGMB. Dacă la inceputul şedinţei fuseseră număraţi 29 de consilieri prezenţi, iar apoi numărul acestora crescuse la 33, exact inaintea discutării cazului Bordei, in sală mai rămăseseră doar 22 de aleşi locali. Lipsa cvorumului a fost constatată după ce o voce feminină din sală a cerut să se facă un apel nominal chiar inaintea dezbaterilor privind Planul Urbanistic Zonal al Parcului Bordei. Căt ai clipi, şedinţa a fost suspendată, iar lideri politici ai diverselor partide au inceput să lanseze acuze in curtea rivalilor. Consilierul PSD Doru Giugula a susţinut că absenteismul colegilor din PD este cauzat de un "război PD-PD sau de lipsa de inţelegere intre interesele oligarhice din acest partid". El a arătat din nou cu degetul spre fostul primar Traian Băsescu, pe care l-a invinovăţit de situaţia actuală a Bordeiului, deşi in mandatul trecut consilierii PSD erau majoritari.


CONTRE. In timpul şedinţei, in sala de Consiliu a tronat macheta proiectului rezidenţial visat de proprietarul zonei verzi, Costică Constanda. La finalul intălnirii CGMB, primarul general Adriean Videanu a declarat că macheta cu pricina "a fost făcută de Constanda la cererea primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, pe vremea cănd primăriile de sector puteau face planuri urba-nistice". Edilul-şef a mai susţinut că, in urmă cu mai bine de un an, Chiliman ar fi incurajat proiectul rezidenţial din zona verde. "Consider că este o lipsă de onoare şi o ipocrizie ca acum să te erijezi in marele apărător al Parcului Bordei", a răspuns Videanu acuzelor lansate de edilul de la Sectorul 1. Cu căteva ore inainte de şedinţa de ieri a Consiliului, Chiliman a atenţionat că lupta pentru salvarea zonei verzi va continua pe toate căile legale posibile. "Voi propune să se construiască in Parcul Bordei o statuie a nepăsării care să il intruchipeze pe Adriean Videanu, pentru că acesta este primar doar pentru Costică Constanda. A incetat de mult să mai fie edilul bucureştenilor", a susţinut primarul Sectorului 1.


SOLICITARE. Edilul i-a trimis lui Videanu şi o scrisoare, prin care i-a cerut acestuia să retragă de pe ordinea de zi cazul Bordei pănă la soluţionarea unor căi extraordinare de atac promovate impotriva deciziei favorabile lui Costică Constanda de fundaţia Ecocivica. Reprezentanţii ONG-ului ne-au declarat ieri că la 10 septembrie vor demonstra in cadrul unei revizuiri că "toată tranzacţia s-a făcut pe documente false".

×
Subiecte în articol: observator bordei