x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A fost deschis pasajul rutier suprateran din București, zona Autostrăzii Soarelui

A fost deschis pasajul rutier suprateran din București, zona Autostrăzii Soarelui

de Redacția Jurnalul    |    23 Iun 2023   •   11:30
A fost deschis pasajul rutier suprateran din București, zona Autostrăzii Soarelui

Pasajul rutier suprateran construit în Sectorul 3, în zona Autostrăzii Soarelui (A2) a fost deschis traficului, vineri, în prezența premierului Marcel Ciolacu și a primarilor Sectorului 3, Robert Negoiță, și Sectorului 4, Daniel Băluță.

Premierul Marcel Ciolacu l-a felicitat, vineri, pe primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, după finalizarea și darea în trafic a pasajului rutier construit în Sectorul 3, în zona Autostrăzii Soarelui.

„Alături de Daniel Băluță, (Robert Negoiță - n.r.) este între cei mai performant primar de sector din București. (...) Din eleganță domnii primari Băluță și Negoiță nu au spus că tot ceea ce realizează în București o fac fără ajutorul primarului general (...). Îmi pare bine că este o realizare a unei companii a Primăriei și după cum bine știți, din tot programul pe următorii aproape 2 ani, vreau să încurajez cât mai mult investițiile. Vorbim de investiții masive în infrastructură, făcute prin Ministerul Transporturilor, dar și investițiile făcute de autoritățile locale, primari, președinți de consilii județene, toate se adună în același coș, făcute în principal prin Ministerul Dezvoltării. Dacă vom reuși în următorii 2 ani să menținem acest ritm, fiind pentru prima oară în istoria României când am avut o creștere economică bazată pe investiții și nu pe consum, sunt ferm convins că nu numai România, dar și bugetul României va arăta cu totul altfel”, a spus premierul.

Acesta a precizat că își menține părerea cu privire la producerea de materiale de construcții.

„Sper ca în viitor, atât Robert Negoiță, cât și Daniel Băluță să construiască cât mai mult cu materiale de construcții fabricate în România”, a mai spus Ciolacu.

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a spus că prin deschiderea circulației pe acest pasaj rutier se vor reduce accidentele rutiere și poluarea.

„Multe accidente au fost în această intersecție, pentru că se venea tare de pe autostradă, unde te înveți cu viteză mare, iar aici, pentru că este și aglomerat, unii ori nu vedeau, din neatenție, alții forțau pentru că voiau să ajungă la destinație, din cauza traficului, au fost aproape zilnic chiar și câte două – trei accidente pe zi. Salvăm vieți, salvăm calitatea aerului. Mii de tone de combustibil erau consumate aici stând în trafic pentru că erau blocaje. (...) Pierdeam ani din viață stând în trafic, iar acel combustibil pierdut stând în trafic se transforma în poluare. (...) Fluidizăm traficul, transportul devine mai ieftin”, a spus Negoiță.

Lucrările pentru pasajul rutier suprateran au durat mai bine de un an și au fost realizate de societatea Primăriei Sector 3, costul total fiind de aproape 8 milioane de euro cu TVA.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pasajul rutier suprateran Bucureşti