x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Păsat: Sunt nevinovat, este un dosar politic din partea PNL, este o tâmpenie

Păsat: Sunt nevinovat, este un dosar politic din partea PNL, este o tâmpenie

07 Oct 2010   •   00:00

Deputatul PDL Dan Păsat a declarat după ce DNA a cerut reţinerea sa pentru şantaj, că este nevinovat şi că în cazul său este vorba de "un dosar politic din partea PNL".

"Sunt nevinovat. Este un dosar politic din partea PNL, pentru că am fost membru PNL înainte de moţiunea din 2009. Primarul de Giurgiu mi-a spus că o să aibă grijă de mine că am plecat de la PNL. Este o tâmpenie", a precizat Păsat.

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, a înaintat ministrului Justiţiei solicitarea de a sesiza Parlamentul României - Camera Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului de Giurgiu PDL, Dan Păsat, pentru şantaj.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a înaintat ministrului Justiţiei solicitarea de a sesiza Parlamentul României - Camera Deputaţilor pentru a cere, în conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constituţia României, art. 193 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului Dan Păsat , învinuit în dosarul nr. 283/P/2009, în sarcina căruia au fost reţinute următoarele infracţiuni: trei infracţiuni de şantaj, asimilate infracţiunilor de corupţie, prevăzute de art. 131 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 194 Cod penal.

Totodată, deputatul este învinuit şi de infracţiunea asimilată infracţiunilor de corupţie prevăzută de art. 12 lit. a din Legea nr. 78/2000, constând în efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale (7 acte materiale); precum şi de infracţiunea asimilată infracţiunilor de corupţie prevăzută de art. 13 din Legea nr. 78/2000, constând în fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, asimilată infracţiunilor de corupţie (2 acte materiale).

Potrivit DNA, în perioada 2009 - 2010, învinuitul Păsat Dan, în calitate de deputat în Parlamentul României, iar din data de 21 decembrie 2009, şi de secretar general al Partidului Democrat Liberal în cadrul organizaţiei judeţene Giurgiu, cu încălcarea regimului incompatibilităţilor în exercitarea demnităţii publice de parlamentar, prin acţiuni de şantaj ori prin folosire a autorităţii şi influenţei ca om politic decurgând din funcţia de conducere din partid, a acţionat pentru a obţine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achiziţii publice încheiate cu primării de pe raza judeţului Giurgiu şi derulate prin firma sa - SC Prod Invest SRL, pe care o controla şi o conducea în fapt. Atunci când a întâmpinat opoziţie din partea reprezentanţilor administraţiei publice locale ori a firmelor care îşi adjudecaseră contractele de achiziţie publică, inculpatul a recurs la diverse forme de intimidare, mergând până la ameninţări şi acte de violenţă.

Mediafax.

×
Subiecte în articol: observator