x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patinoar artificial in Mamaia

Patinoar artificial in Mamaia

de Simona Ecovoiu    |    13 Aug 2005   •   00:00
Patinoar artificial in Mamaia

In premiera nationala, la Mamaia, s-a deschis un patinoar artificial. Intrarea se face pe baza a trei capace de bauturi racoritoare, durata distractiei fiind de o ora si jumatate. Ringul are si un cabinet medical.

Aleile din Mamaia sunt flancate de stegulete cu o reclama. La unicul patinoar de pe malul Marii Negre.

CAPACE IN LOC DE BILET. Numai daca esti sub efectul tranchilizantelor si chiar nu-ti pasa ce se intampla in jurul tau nu te impinge curiozitatea sa ajungi intr-acolo. Intr-adevar, direct pe plaja Empire (Cazino), s-a amenajat un ring suficient de incapator. Am dorit sa aflu niscaiva amanunte ca sa informez poporul cum stau lucrurile, dar, iaca, tipul pe care l-am gasit s-a dovedit a fi foarte scump la vorba. Degeaba i-am explicat ca nu ma intereseaza nicidecum sa fur ideea, de altfel, unica in Romania, pe parcursul verii. Nici legitimatia de serviciu nu l-a convins mai mult. Stiti cum sunt oamenii? Daca le spui ca vei scrie ceea ce vezi si-ti vei da singur cu parerea, se tem sa nu cumva sa faci vreo gafa, iar daca le pui intrebari vorbesc cu prune in gura.

Cine zicea ca meseria noastra e usoara? Ma rog, cate ceva tot voi asterne pe hartie. "Ringul masoara 20 de metri lungime si 11 metri latime, putand patina, in acelasi timp, cam 75 de persoane", zise anonimul, ca asa il voi numi, din moment ce a refuzat sa facem cunostinta. Iar ca sa ajungi sa faci o pirueta pe gheata, care de fapt nu este gheata, ci un material sintetic, trebuie sa cumperi trei sticle de o anume bautura racoritoare. Cu acele capace te prezinti la intrare. Scoti buletinul din buzunar si ii spui baiatului de la magazie ce masura porti la picior. Aici, un mic inconvenient, fiindca, daca traiesti pe picior mare, adica depasesti marimea 45, ura si la gara!, caci ai dat banii degeaba pe suculet. Dar macar te-ai racorit, nu? "Avem 100 de perechi de patine de hochei, astea sunt cele mai bune pentru patinoarul nostru artificial. Ideea este unica in tara, doar in Occident mai exista."

DOSARELE X. M-a lamurit bustean, tot asa cum am fost lamurita si cu materialul care imita gheata, de parca ar fi vreo inventie proprie sau vreun proiect NASA. De la un banal loc de joaca, ai crede, dupa dialogul enigmatic pe care l-am avut, ca am de-a face cu un caz demn de Dosarele X. Am atins "podeaua" cu mana si mi s-a parut a aduce cu un fel de linoleum. Mi s-a spus ca e intretinut zilnic cu glicerina, iar ghetele, care se tocesc foarte repede, sunt ascutite de un pusti. Ca sa nu te plictisesti dansand in cerc, un DJ amuzant te energizeaza cu o vorba de duh. Asta e, te cam saturi sa faci turul ringului timp de o ora si jumatate, atat cat ai drept de sedere. In caz ca te accidentezi, desi sansele sunt minime, esti indrumat spre cabinetul medical din dotare. Nu s-au inregistrat fracturi, asa ca distractia nu prezinta vreun pericol major. Nu stiu ce stari traiesti pe aceasta gheata artificiala, caci nu m-a poftit nimeni sa fac o tura, dar, dupa reactiile celor prezenti, mi s-au parut a fi OK. Am vrut sa ii spun "La revedere" intervievatului, numai ca a disparut cu viteza luminii, in timp ce inchideam agenda. L-am gasit facandu-si de lucru si i-am multumit oricum. Cu toate acestea, va invitam la patinoar, ca el nu e vinovat cu nimic. Insa nu uitati! Vara nu-i ca iarna... Program: intre orele 10:00-13:30 si 16:00-19:30.

×
Subiecte în articol: observator