x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patriarhia română: Calendarele bisericeşti autentice nu pot fi folosite ca materiale electorale

Patriarhia română: Calendarele bisericeşti autentice nu pot fi folosite ca materiale electorale

23 Noi 2020   •   17:38
Patriarhia română: Calendarele bisericeşti autentice nu pot fi folosite ca materiale electorale

Patriarhia Română anunță că nici un calendar bisericesc autentic nu poate fi folosit ca material electoral. Precizarea a venit după ce reprezentanții unui partid politic au tipărit în scop electoral calendare creştin-ortodoxe pe care se află și sigla formațiunii.

Patriarhia Română a redactat un comunicat de presă în care anunță că a aflat cu surprindere că o entitate politică aflată în campanie electorală a tipărit, cu scopul de a le oferi cetățenilor ca material electoral, calendare creştin-ortodoxe care conţin nu doar o siglă politică, ci și greşeli liturgice şi tipiconale, omisiuni sau înscrieri eronate ale unor sfinţi români canonizaţi recent şi ale unor sărbători religioase.

Conform legii, Biserica Ortodoxă Română are dreptul exclusiv de tipărire a calendarelor ortodoxe şi de comercializare a acestora numai în biserici, mănăstiri şi propriile magazine bisericeşti. Reprezentanții bisericii au reiterat faptul că BOR nu se implică în campaniile electorale.

Ca urmare, Patriarhia Română le recomandă credincioşilor ortodocşi să caute calendarele autentice numai în biserici, în mănăstiri şi în magazinele bisericeşti, pentru a avea siguranţa că textul acestora este cel aprobat anual de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

 

×
Subiecte în articol: patriarhia romana