x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patriciu îl dă în judecată pe Băsescu

Patriciu îl dă în judecată pe Băsescu

03 Dec 2009   •   00:00

Omul de afaceri Dinu Patriciu l-a dat în judecată, joi, pe preşedintele Traian Băsescu, cerând instanţei Judecătoriei sectorului 1- Secţia civilă să fie obligat la despăgubiri de un euro, procesul urmând să înceapă în 4 mai 2010. În urmă cu o zi, notează Mediafax, preşedintele Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Dinu Patriciu, precum şi firma Best Media, cea care editează cotidianul "Gardianul, pentru "minciună şi trucarea unor filmări", cerând instanţei Judecătoriei sectorului 1-Secţiei civile să fie obligat la despăgubiri de un leu, procesul urmând să înceapă în 21 aprilie.

Dinu Patriciu declara, miercuri, pentru MEDIAFAX, după ce Traian Băsescu l-a dat în judecată, că avocaţii lui i-au transmis documentele pentru procesul pe care i-l va intenta şefului statului. Omul de afaceri preciza că a semnat aceste documente, urmând ca "probabil azi (miercuri - n.r.) sau mâine (joi - n.r.) şeful statului să fie dat în judecată". Întrebat ce despăgubiri va cere preşedintelui Băsescu, Patriciu a menţionat că acest aspect "a fost stabilit de avocaţi".

Patriciu a mai spus că la procesul intentat de Traian Băsescu se vor prezenta avocaţii săi, dar şi el, dacă este cazul. Referitor la despăgubirile simbolice solicitate de Traian Băsescu, Dinu Patriciu a menţionat că probabil preşedintele îşi doreşte un câştig moral, pe care nu îl va obţine, având în vedere că afirmaţiile sale sunt adevărate. "Probabil că domnia sa doreşte un câştig moral, nu cred că îl va avea pentru că este adevărat ceea ce am văzut eu", a spus liberalul. Omul de afaceri Dinu Patriciu declara, sâmbătă că îl va da şi el în judecată pe Traian Băsescu pentru calomnie, acuzând folosirea de către preşedinte, la adresa sa, a apelativelor "mincinos" şi "om care truchează casete".


Avocaţii lui Patriciu spun că acesta consideră defăimătoare şi gratuite susţinerile preşedintelui
Avocaţii lui Dinu Patriciu spun că acesta consideră "defăimătoare şi gratuite" afirmaţiile publice ale lui Traian Băsescu, în cererea de chemare în judecată de la Judecătoria sectorului 1, arătând că nu are nici o implicare în trucarea şi răspândirea filmului în care acesta apare lovind un copil.

"Dinu Patriciu consideră că afirmaţiile publice pe care Traian Băsescu le-a făcut, inclusiv miercuri, referitoare la presupusa trucare a unei filmări şi punerea acesteia la dispoziţia mass-media, sunt gratuite şi defăimătoare", se arată într-un comuncat de joi al societăţii de avocatură Buduşan, Bâldea şi Asociaţii, care îl va reprezenta pe omul de afaceri în procesul intentat preşedintelui pentru afirmaţii publice defăimătoare.

"Este o altă încercare, incorectă, de ieşire dintr-un impas electoral prin atacarea virulentă a reputaţiei unui adversar cu notorietate", spune Dinu Patriciu.

În cererea de chemare în judecată Patriciu reafirmă faptul că nu are nici o implicare în difuzarea respectivului film şi nici în vreo pretinsă trucare a acestuia, potrivit comunicatului.

"Dacă aş fi fost în posesia acestui film sau dacă mi-ar fi stat mintea la trucuri ieftine, credeţi-mă, altele ar fi fost momentele delicate din ultimii ani, în care puteam, eventual, să fiu suspectat că aş fi avut nevoie de ajutorul neortodox al unui astfel de film ... De ce să fi rememorat episodul în direct, povestindu-l, ca apoi să pun în difuzare un film care diferă totuşi, în varii privinţe, de povestea zisă cu o zi înainte?", se arată în documentul citat.

În acţiunea depusă, joi, la Judecătoria Sectorului 1, Bucureşti, societatea de avocaţi Buduşan, Baldea & Asociaţii solicită în numele lui Dinu Patriciu despăgubiri simbolice de 1 euro şi publicarea hotărârii judecătoreşti de admitere a acţiunii sale, într-un ziar cu acoperire naţională.
Mediafax


×
Subiecte în articol: observator