x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patru militari români, răniţi în Afganistan

Patru militari români, răniţi în Afganistan

30 Sep 2009   •   00:00

Patru militari din Batalionul 280 Manevră dislocat în Afganistan au fost răniţi aseară, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, informează MapN.



Militarii executau o misiune de patrulare într-un dispozitiv format din patru autovehicule Humvee, în provincia Zabul, pe autostrada A1, Kandahar-Kabul. La aproximativ 70 km Nord-Est de Qalat, unul dintre autovehicule a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

Plutonierul Dănuţ Buzatu, caporalul Ionuţ Bogdan Ciubotaru şi fruntaşii Ionuţ Dumbravă şi Emanuel Cornel Berdei au suferit răni în zona superioară a corpului şi a membrelor inferioare. Din datele medicale preliminare reiese că starea lor este stabilă.

 Militarilor li s-au acordat primele îngrijiri şi au fost transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din Baza Lagman.

Batalionul 280 Manevră şi-a început misiunile în Afganistan în luna iulie. În prezent, Armata României are dislocaţi în Afganistan aproximativ 1050 de militari, care acţionează, preponderent, în provincia Zabul.

×
Subiecte în articol: observator