x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Șoferi, prinși drogați la volan, în Capitală

Șoferi, prinși drogați la volan, în Capitală

16 Ian 2022   •   10:20
Șoferi, prinși drogați la volan, în Capitală

Patru șoferi au fost prinși la volan sub influența substanțelor psihoactive, iar unul sub influența alcoolului, în cadrul unei acțiuni de control făcută în noaptea de sâmbătă spre duminică de polițiștii rutieri din Capitală.

Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, în cadrul acțiunii din noaptea de sâmbătă spe duminică au fost aplicate 69 de amenzi în valoare de aproximativ 35.000 de lei și au fost întocmite 5 dosare penale cu 6 infracțiuni constatate.

Astfel, patru șoferi au fost prinși sub influența substanțelor psihoactive, unul sub influența alcoolului, iar un alt dosar a fost întocmit pentru trafic şi consum ilicit de droguri.

De asemenea, au fost reținute 6 certificate de înmatriculare și 16 permise de conducere.

Conform polițiștilor, un tânăr în vârstă de 21 de ani a fost depistat pe o stradă din Sectorul 4, în timp ce conducea sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul DrugTest a rezultat faptul că acesta a consumat substanțe interzise. Persoana a fost dusă la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice și a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Totodată, polițiștii au verificat mașina, iar cu această ocazie au găsit asupra unui pasager substanțe psihoactive. Acesta este cercetat pentru trafic și consum ilicit de droguri.

Un alt tânăr de 25 de ani a fost depistat pe o stradă din Sectorul 5 în timp ce conducea sub influența substanțelor psihoactive, iar un bărbat de 38 de ani a fost prins cu 116 km/h pe un sector de drum unde limita de viteză era de 50 km/h. Acesta a fost amendat cu 2.900 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: soferi drogati