x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patrupedele fac show la Bucureşti

Patrupedele fac show la Bucureşti

24 Sep 2010   •   00:00
Patrupedele fac show la Bucureşti

Echipa Câini pentru Oameni a fundaţiei Vier Pfoten participă sâmbătă 25 septembrie, de la 10:30, în Parcul Tei, la cea de-a şasea ediţie a competiţiei canine "Frumuseţea prietenului meu patruped", prilej cu care foştii câini fără stăpân ai diviziei Dogs for People vor face o demonstraţie canină de excepţie.

Echipa Câini pentru Oameni este compusă din patru câini special antrenaţi pentru astfel de evenimente şi nu numai: pot interveni în caz de calamităţi naturale cum ar fi cutremurele şi avalanşele, salvând oameni de sub dărâmături sau metri cubi de zăpadă. Mai mult, unii dintre ei sunt şi câini de terapie, ajutând copii cu diverse dizabilităţi psihice (sindrom Down, autism) să se refacă sau să-şi îmbunătăţească vizibil starea de sănătate. Câini pentru Oameni este primul proiect de terapie asistată de câini din România.  

Demonstraţia de dresaj de sâmbătă punctează şi lansarea proiectului Vier Pfoten de strerilizare a câinilor fără stăpân din Bucureşti, acţiune începută împreună cu Primăria Generală a Capitalei. În acest scop, trainerii Vier Pfoten vor demonstra că foşti câini fără stăpân ce colindau pe străzi nu demult, au devenit acum mult mai mult decât câini obişnuiţi: sunt câini care salvează vieţi.

Pe lângă demonstraţia de dresaj, echipa Câini pentru Oameni va aduce în atenţia publicului beneficiile proiectului de sterilizare şi va distribui fluturaşi, abţibilduri şi alte obiecte promoţionale celor prezenţi la eveniment. "Adoptaţi un câine făra stăpân, investiţi în el dragoste şi înţelegere şi veţi obţine un adevărat prieten care şi-ar da şi viaţa pentru dumneavoastră!", transmit organizatorii.

×
Subiecte în articol: observator